MHP İl Başkanı Baki Ersoy Açıklaması

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, gündeme ilişkin yaptığı açıklamasında AK Parti’yi eleştirerek, "Her gün şehit tabutu omuzladığımız bu süreçte başkanlık sistemiyle yatıp, başkanlık sistemiyle kalkıyorlar" dedi.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy Açıklaması
MHP İl Başkanı Baki Ersoy, "Türkiye Cumhuriyetinin varlığını tehdit altına alan terör örgütü PKK ile dün Oslo’da şeref masaları kuran bu zihniyet bugün rejim değişikliğinden bahsediyor" ifadesinde bulunduğu açıklamasında, "Kandil ile Ankara arasını su yoluna çeviren AKP hükümeti bugün öz yönetim diyenlerin elini güçlendirmek adına başkanlık sisteminin gelmesi için adeta duaya çıkıyorlar" diye konuştu.

Baki Ersoy, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Dün Ne mutlu Türk’üm diyene yazılarını sildiren AKP hükümeti değil miydi?

Dün kitaplardan bayrak şiirini kaldıran AKP hükümeti değil miydi?

Dün resmi dairelerden T.C. ibaresini silen AKP hükümeti değil miydi?

Dün andımızı yasaklayan yine aynı zihniyet değil miydi?

Şimdi bunları söyleyen ve Türklüğe karşı en acımasız eylemlere imza atan Mozambik Cumhuriyetinin iktidar partisiymiş gibi hiçbir şey olmamışcasına Türk ibaresinin altına sığınıp Türkiye’nin bölünmesine çanak tutuyorlar.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Üniter yapıda bir değişiklik olmadan, Türk usulü bir başkanlık sistemi düşünülüyor" demiş.

Açıklamamın başında AKP’nin Türklük söz konusu olunca takındığı tavrı hatırlattım.

Şimdi bu il başkanına soruyorum;

Dün Türklüğü yok sayan zihniyetin bugünkü temsilcisiyken hangi yüzle başkanlık hevesinizi Türklük kavramıyla birlikte pazarlıyorsunuz?

Bilinmesini isteriz ki, Sayın Devlet Bahçeli liderliğindeki Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensupları Türkiye’nin birliğinin, dirliğinin ve beraberliğinin teminatıdır.

Nefesimiz yettiğince sizlerin saçma sapan senaryolarıyla mücadele edecek ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz. "
Kaynak: İHA