Kapadokya'ya Yabancı Turist İlgisi Sürüyor

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, kış mevsiminde farklı bir güzelliğe bürünmesinin ardından özellikle yabancı turistlerden ilgi görüyor 'Son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar bizim için bir kriter değil. Bu da iki ülke arasında geçmişe dayanan dostluk ve işbirliğiyle doğru orantılı' İspanyol turist Riccius: 'Ülkeme döndüğümde Kapadokya'yı ve Türkiye'yi herkese tavsiye edeceğim'

MURAT KAYA - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesi, kış mevsiminde de yabancı turistleri misafir ediyor.

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve sıcak hava balonu turlarıyla yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya, kış mevsimine rağmen yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Hava koşullarının elverdiği sürece balon turlarıyla bölgenin güzelliklerini kuşbakışı izleme fırsatı bulan turistler, at, atv ve bisiklet turlarına katılarak, vadilerde yürüyüş yaparak ve bölgenin tarihi değerlerini ziyaret ederek, bölgenin 'büyülü' atmosferinde farklı bir tatil deneyimi yaşıyor.

Kapadokya'ya ilk defa geldiğini söyleyen Alman turist Claudia Schilman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kendisini her zaman rahat ve huzurlu hissettiğine işaret ederek, 'Son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar bizim için bir kriter değil. Bu da iki ülke arasında geçmişe dayanan dostluk ve işbirliğiyle doğru orantılı' dedi.

Alman turistlerden Milena Schilman ise Türkiye'yi ve Türk insanının çok beğendiğini anlattı.

Türkiye'de kendini güvende hissettiğini vurgulayan Schilman, 'Üç ay önce İstanbul'da tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmiştik. O zaman da kendimizi güvende hissediyorduk, şimdi de kendimizi güvende hissediyoruz. İstanbul seyahatinden sonra tanıdıklarıma Türkiye'yi ziyaret etmeleri gerektiğini söylemiştim' diye konuştu.

İspanya'dan Kapadokya'ya gelen Hubertus Riccius, İstanbul’da boğaz turuna katıldığını ve çok sevdiğini, ardından Nevşehir'e geldiğini, Türk insanının sıcakkanlı ve ayrıca yardımsever olduğunu dile getirdi.

Türkiye hakkında daha önce kulaktan duyma bilgiler edindiğini ancak daha sonra fikirlerinin değiştiğini kaydeden Riccius, bölgeye ilk defa geldiklerini ve balon turuna katıldıklarını belirterek, 'Ülkeme döndüğümde Kapadokya'yı ve Türkiye'yi herkese tavsiye edeceğim' diye konuştu.
Kaynak: AA