Hikmet Eren Açıklaması 'Rus Halkı Putin'e Karşı Bir Devrim Yapabilir'

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uyguladığı politikalarla, hem bölgedeki siyasi istikrarı bozduğunu hem de ülkesini ekonomik olarak ciddi bir darboğaza sürüklediğini belirtti.

Hikmet Eren Açıklaması 'Rus Halkı Putin'e Karşı Bir Devrim Yapabilir'
Putin’in Çarlık hayali ile yaşadığını iddia eden Hikmet Eren, şöyle konuştu:

“Rusya’yı 2000 yılından beri yöneten Vladimir Putin, 2008 yılındaki Rus-Gürcü Savaşında emperyalist politikalarının ilk örneğini göstermiştir. Savaş sonrası, ilk önce Abhazya ve Güney Osetya’ya bağımsızlığını ilan ettirerek, ardından tüm dünyanın tepkisine rağmen Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü hiçe sayarak bu sözde devletleri tanımıştır. Putin yönetimindeki Rusya’nın bir diğer icraatı ise hepimizin de malumu olduğu üzere, Ukrayna’ya bağlı özerk bir cumhuriyet olan Kırım’ı işgal etmek ve Doğu Ukrayna’daki ayrılıkçı terör örgütlerini desteklemek olmuştur."

Putin’in Suriye’deki savaşta tarafgir bir politika ile resmen Türkmen katliamı yaptığına dikkat çeken Hikmet Eren, Rusya’nın yalnızca Suriye ile yetinmediğini, Moldova, Ermenistan ve Ukrayna gibi eski SSCB haritasında yer alan coğrafyada da provokatif politikalarını sürdürdüğünü belirtti.

Rusların Akdeniz’e inme hedefini gerçekleştirmek adına Suriye’de katliamlara devam ettiğini ifade eden Hikmet Eren, şöyle konuştu: “Bölgesinde yıllardır kaotik ve gergin ortam oluşturmaya çalışan Putin ve Rusya, son dönemde Suriye’de karşımıza çıkmakta ve Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmektedir. Türkiye sınırındaki Türkmen bölgesini her gün bombalayan Rus uçakları, Putin’in emperyalist hedeflerinin nereye kadar uzanacağını bir kez daha göstermektedir. Rusya, Suriye konusunda önümüzdeki günlerde geri adım atmak bir yana bu ülkedeki gücünü daha da artırmayı planlamaktadır. Terörle mücadele söylemleriyle Orta Doğu’ya iyice yerleşen Moskova yönetimi, yalnız bu bölgeyi değil BDT ülkelerinin birçoğunun da toprak bütünlüğü ve istikrarını tehdit etmektedir."

Rusya’nın ekonomik açıdan ciddi bir darboğaza girdiğini gündeme getiren Hikmet Eren, şunları söyledi: ’’Rusya ekonomisindeki mevcut kriz durumu biraz daha devam edecek olursa Rusya halkı Putin’e karşı bir devrimi birkaç yıl içinde gerçekleştirebilir. Bugün Rus halkı büyük bir oranda Putin’i destekliyor olabilir fakat unutmamak gerekir ki bu halk Çarlığa karşı Bolşevik Devrimini ve Komünizme karşı da demokrasiyi seçen iki büyük devrim yapmıştır. Bu iki devrimi de Rus halkı, 80 yıl gibi devletlerin yaşamında çok da uzun bir süre sayılmayan zamana sığdırmayı başarmıştır.’’
Kaynak: İHA