Gökçeada'da İki Köpeğin Telef Edildiği İddiası

Belediye Başkanı Çetin: 'Konu, akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından yapılmış. Bazı çevreler bunu sosyal medyadan paylaşıp Gökçeada'nın adını kirletmeye çalışıyor'

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, adada telef edilmiş iki köpeğin mezarlıkta ağaca iple asıldığı iddiasına ilişkin, 'Konu, akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından yapılmış. Bazı çevreler bunu sosyal medyadan paylaşıp Gökçeada'nın adını kirletmeye çalışıyor' dedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yaklaşık bir ay önce meydana geldiğini, iki sokak köpeğinin kimliği daha sonra belirlenen bir kişi tarafından öldürülüp ağaca asıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Bunun tamamen münferit bir olay olduğunu dile getiren Çetin, şöyle konuştu:

'Gökçeada'da hayvan barınağına sahibiz. Sokak hayvanlarımızı burada rehabilite ediyoruz. Barınmalarını sağlıyoruz. Soğukta sokakta ölmesinler diye hepsi kontrol altında. Ayrıca adanın birçok yerinde kedi evlerimiz mevcut. Hayvanlara karşı çok özel bir tutum içindeyiz. Gerek biz yöneticiler gerekse ilçe halkımız, sokak hayvanlarına karşı son derece saygılıyız.'

Çetin, telef edilerek ağaca asılan iki köpeğin cep telefonuyla çekilen görüntüsünün bazı sosyal medya hesaplarından paylaşıldığını anlattı.

Olayın, akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirlediklerini ifade eden Çetin, 'Adada hayvanlara olan saygımızı sevgimizi herkes biliyor. Konu, akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından yapılmış. Bazı çevreler bunu sosyal medyadan paylaşıp Gökçeada'nın adını kirletmeye çalışıyor' dedi.
Kaynak: AA