Başbakanla Görüşen STK Temsilcileri Açıklaması PKK Bölgeyi Derhal Terk Etsin

Başbakan Davutoğlu’yla görüşen heyet adına konuşan Davut Tezcan, “Bölgeye huzurun egemen olması için, öncelikle hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, silahlı unsurların şehir ve kasabaları derhal terk etmesi elzemdir” dedi.

Başbakanla Görüşen STK Temsilcileri Açıklaması PKK Bölgeyi Derhal Terk Etsin
Tezcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde sivil toplum kuruluşları adına açıklama yaptı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkan yardımcısı Halim Mete, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, ASKON ve TÜMSİAD temsilcileri, açıklamada hazır bulundu.

Tezcan, Çankaya Köşkü’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini kaydederek, "Özellikle son günlerde bölgemizde meydana gelen terör olaylarını etraflıca konuştuk, tartıştık. Bu olaylardan dolayı gündelik yaşamımızı, ticaretimiz, iaşemizi olumsuz etkileyen gelişmeleri, oluşan mağduriyetleri, yaşanan hak ihlallerini uzun uzadıya istişare ettik. Bütün sorunlarımızı büyük bir açıklıkla ortaya koyduk. Sayın Başbakanımız söz isteyen arkadaşlarımızı teker teker dinleyerek, sorunlarımıza olan duyarlılığını gösterdi. Yollar önerdi, çözüm önerileri geliştirdi, müjdeler verdi" ifadelerini kullandı.

Tezcan, toplantıda konuyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu’nun samimiyetini, olaylar karşısındaki duyarlılığını gördüklerini belirterek, "Bölgeye huzur ve sükunun egemen olması, halkımızın refah içinde yaşaması için, öncelikle hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, mayınların sökülmesi, silahlı unsurların şehir ve kasabaları derhal terk etmesi elzemdir ve hepimizin öncelikli talebidir. Bölgede bozulmuş olan kamu düzeni yeniden tesis edildiğinde, konuşamayacağımız hiçbir sorunun olmadığını hep birlikte bir kez daha gördük. Bütün halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve sesimize ortak olmaya davet ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA