Trump'tan Papa'yanıt Açıklaması 'Daeş Vatikan'a Saldırırsa Papa Başkan Olmamı Umacak'

ABD Başkan aday adaylarından Donald Trump, Papa Francis’in “Hristiyan değil” açıklamasına yanıt verdi. Trump, bir dini liderin insanların inancını ve dinini sorgulamasının utanç verici olduğunu ifade ederek, “DAEŞ, Vatikan’a saldırdığında, ki DAEŞ’in hedefi de bu, Papa sadece Donal Trump’ın başkan olmasını umacak ve bunun için dua edecek” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Meksika’da Ciudad Juarez kentinde dua ettikten sonra Roma dönüşünde uçakta ABD Başkan aday adaylarından Donald Trump ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Papa, Trıpm’ın vaatlerine karşılık “Nerede olursa olsun köprüler yerine sadece duvarlar inşa etmeyi düşünen biri Hristiyan değildir” demişti. Papa’nın bu açıklamalarına Trump’tan yanıt gecikmedi. Müslüman ve mülteci karşıtı ifadeleri ile adından söz ettiren Trump, Güney Carolina’da gerçekleştirdiği mitinginde “Bir dini liderin, bir kişinin inancını sorgulaması utanç verici. Hristiyan olmaktan gurur duyuyorum. Hiçbir lider, özellikle dini lider bir başkasının dinini ya da inancını sorgulama hakkına sahip olmamalı” dedi.

Papa’nın kendisi hakkında olumsuz şeyler söylediğine dikkat çeken Trump, Meksika hükümetinin Papa’yı Trump’ın iyi bir insan olmadığına inandırdığını savundu.

Trump açıklamalarını sürdürerek, “DAEŞ, Vatikan’a saldırdığında, ki DAEŞ’in hedefi de bu, Papa sadece Donal Trump’ın başkan olmasını umacak ve bunun için dua edecek” dedi.

Kaynak: İHA