TRABRİKAB Encümen Toplantısı Yapıldı

Vali Öz: 'Bölgenin katı atık problemini çevreye en duyarlı şekilde çözmek için bütün birimlerimizle, yerel yönetimlerimizle çalışıyoruz'.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bölgenin katı atık problemini çevreye en duyarlı şekilde çözmek için bütün birimlerle, yerel yönetimlerle çalıştıklarını söyledi.

Öz, Trabzon ve Rize İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinin (TRABRİKAB) Encümen Toplantısında yaptığı konuşmada, yeni çöp alanının kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, 'Tesisin kurulacağı yerin belirlenmesi ve bununla ilgili projelendirme ve ihale sürecini en kısa zamanda tamamlayacağız. Bölgenin katı atık problemini çevreye en duyarlı şekilde çözmek için bütün birimlerimizle, yerel yönetimlerimizle çalışıyoruz' dedi.

Trabzon'da çöplerin yaklaşık 10 yıl öncesine kadar sahile döküldüğünü anımsatan Öz, şöyle devam etti:

'Çöplerin yaklaşık 10 yıl önce sahilde, deniz kenarında depolandığı unutulmamalıdır. Bu süreçte çöplerin düzenli depolama alanında toplanması ve çöpten enerji elde edilmesi yönünde önemli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kutlular mevkisindeki depolama alanını çevreye duyarlı bir şekilde yenisi yapılana kadar kullanmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte yeni işleme tesisini kurup ruhsatlandıracağız.'

Öz, ömrünü tamamlayan mevcut düzenli depolama alanını da çevreye duyarlı şekilde dönüştüreceklerini vurgulayarak, güzel bir bahçe ya da orman alanına çevirmeyi planladıklarını kaydetti.

Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve birlik encümen üyeleri katıldı.
Kaynak: AA