Soma Davasında 6. Duruşma Sürüyor

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma davasının 6’ncı duruşması 4’üncü gününde devam ediyor.

Soma Davasında 6. Duruşma Sürüyor
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facianın ceza duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediyor. 6’ncı duruşmanın 4’üncü oturumunda avukatlar ve madenci aileleri polisin geniş güvenlik önlemi eşliğinde mahkeme salonuna alındı. Bugün gerçekleştirilecek oturumda tanıkların dinlenilmesine devam edilecek.

İSTENEN CEZA

Olayla ilgili soruşturma sonucunda açılan davada tutuklu 8 sanıktan madende vardiya amiri olarak görev yapan Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Halen tutuklu bulunan 6 sanık "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor.

Tutuksuz 48 sanık hakkında, "taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor. Bunlardan 25’i hakkında da bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

Kaynak: İHA