'Bilgi Merkezi' Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından açılan Bilgi Merkezi’nde yürütülen eğitim faaliyetlerine katılan ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri TEOG sınavlarında üstün başarı elde etti.

'Bilgi Merkezi' Öğrencilerinin Büyük Başarısı
Meram Belediyesi tarafından, Gazanfer Mahallesi Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde (Zafer Ortaokulu yanı) 2014 yılında hizmete açılan Bilgi Merkezi’nde 2015-2016 eğitim öğretim yılında; 6’ıncı sınıflarda 20 öğrenci, 7’inci sınıflarda 60 öğrenci, 8’inci sınıflarda ise 120 öğrenci olmak üzere toplam 200 öğrenci eğitim faaliyetlerine katılıyor.

Bilgi Merkezi’nde yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bilgi Merkezimizden, ilçemiz sınırları içerisinde ikamet eden ve bu sınırlar içerisinde bulunan ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler yararlanabiliyor. Bilgi Merkezi’nde öğrencilere okullarında okudukları dersler ve TEOG sınavı ile ilgili ders takviyesi yapılıyor. Bunun yanında onları, sosyal hayata hazırlayacak etkinlikler de düzenleniyor. Etkinlik derslerinde, Değerler ve Karakter Eğitimi çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda selamlaşma, sorumluluk, sabır ve gayret, adalet ve hediyeleşme konularında değerler eğitimi çalışmaları yürütülmüştür. Öğrencilerimizin akademik başarılarını önemsiyoruz. Aynı zamanda milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı şahsiyetli insanlar olmaları için de sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Başkan Toru, Merkezin tanınırlığı arttıkça, yürütülen eğitim faaliyetinden yararlanmak isteyen öğrenci sayısının da arttığını ifade ederek, “2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 139 olan öğrenci sayımız, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 200 olmuştur” dedi.

TEOG SINAVLARINDA ÜSTÜN BAŞARI

Bilgi Merkezi’nin TEOG sınavlarında da önemli başarılara imza attığını kaydeden Başkan Toru, “25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarına 120 öğrencimiz hazırlanmıştır. Ders takviyeleri test uygulamaları ve yapılan denemeler ile öğrencilerimizin başarıları sürekli artırılmıştır. TEOG sınavlarına katılan 120 öğrencimizin yaptığı doğruların ortalaması 106,136 olmuştur. Bu başarının çok büyük bir başarı olduğunu görüyoruz. Mesela bir öğrencimiz, merkezimizce yapılan 1’inci denemede 86 olan doğru sayısını, TEOG sınavında 114’e çıkararak 28 doğru sayısı artırdığı görülmüştür. Öğrencilerde görülen bu gelişim, davranışlarında da meydana gelen değişimle taçlanmıştır. Bu çalışmalardan velilerimiz de oldukça memnunlar. Onların mutlu olması bizleri de mutlu etmekte, geleceğimiz adına bizleri umutlandırmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA