Balkanların Güçlü Yazarı Filip Begoviç Öykü Festivalinde

Balkanların usta kalemi Filip Mürsel Begoviç, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Öykü Festivaline katılmak için İstanbul’a geldi.

Balkanların Güçlü Yazarı Filip Begoviç Öykü Festivalinde
Çağdaş Boşnak şiiri ve Balkanlar’da yaşayan Müslüman azınlıkların karşılaştığı kültürel sorunlar üzerine araştırma yapan Filip Mürsel Begoviç, 20 Şubat’a kadar devam edecek olan Uluslararası Öykü Festivali için İstanbul’a geldi.

Bosna-Hersek’in tek edebiyat dergisi Stav’ın Genel Yayın Yönetmeni Filip Mürsel Begoviç, yazılarında Balkanlar’da yaşayan Boşnak ve Müslüman azınlıkların karşılaştığı kültürel sorunları, Batı’da yaşayan azınlıkların statüsünü ve Avrupa toplumlarında çok kültürlülük ve sorunlarını irdeliyor.

1979 Zagreb doğumlu Begoviç, editör, denemeci ve araştırmacı olarak biliniyor. Zagreb Üniversitesi Felsefe Fakültesinde Hırvatça ve Güney Slavca Araştırmaları bölümünden mezun olan yazar, birçok Hırvat ve Boşnak gazetesinde aynı zamanda edebiyat dergilerinde çeşitli makaleler, söyleşi ve denemeler kaleme aldı.

Orient Espresso tiyatro grubunda yönetmen ve oyun yazarlığı yapan Begoviç, ayrıca Behar dergisinde Genel Yayın Yönetmenliği görevine devam ediyor. Yazarın Çağdaş Boşnak şiiri üzerine yaptığı araştırmaların yanı sıra öykü ve deneme türünde iki kitabı bulunuyor.

Begoviç, bu akşam saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde Türk okuryazarlarla buluşacak.
Kaynak: İHA