'Siyah Çarşaflı' Cinayet Zanlısına 20 Yıl Hapis

Eskişehir’de eşiyle ilişkisi olduğu iddia ettiği Eyüp Duran’ı siyah kadın çarşafı giyerek öldürdüğü iddia edilen zanlı, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eşinin birlikte yaşadığı ve ikiz çocuk dünyaya getirdiği Eyüp Duran’ı öldürdüğü iddia edilen zanlı İzzet B.’in yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Hakim karşısında daha önce verdiği ifadeyi tekrar eden İzzet B., yaşanan olayda tek suçlunun kendisinin olmadığını söyledi.

Olayın psikolojisini üzerinden atamadığını ifade eden İzzet B., “Ben babasız büyüdüm. Çocuğum da babasız büyüsün istemediğim için çok uğraştım. Beni toplum içinde rencide ettiler. Amacım Özlem’i vurmaktı. Onu yaralamak ve sakat bırakmak istiyordum. Hala olayın psikolojik çöküntüsünü yaşıyorum. Ben suçluyum, ama inanın tek suçlu ben değilim. Beni öfkeden delirttiler” diye konuştu.

İzzet B., kararın okunmasından önce son olarak, “Keşke bunlar olmasaydı. Üzgünüm, kimseye yaranamadım” dedi.

Mütalaasında, “Tahrik Altında Kasten Adam Öldürme’ suçundan ötürü sanığın 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istenen İzzet B hakkında, ‘Haksız tahrik’ ve ‘Duruşmadaki iyi hal’ de göz önünde bulundurularak 20 yıl hapis cezası verildi.

11 Eylül 2013 tarihinde Emek mahallesi Şemsettin Günaltay caddesinde yaşanan olayda; Ankara’nın Polatlı ilçesinde oturan İzzet B, boşanma davaları süren ve ayrı yaşadığı eşi Özlem B.’in sevgilisi Eyüp Duran’dan ikiz çocuk dünyaya getirdiğini ve bu çocuğun babası olarak da kendisiymiş gibi nüfusa kaydettirdiğini öğrenmiş, Eskişehir’e gelerek market çıkışında Eyüp Duran’a 5-6 el ateş ederek öldürmüştü. Olay sonrasında kaçan İzzet B., Eskişehir Ankara karayolunun 28’inci kilometresinde Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri tarafından yakalanmıştı.
Kaynak: İHA