Savcı Sayan: Sözde aydınların imzaladığı bildiri her şeyden daha ağır

CHP Eski PM Üyesi Savcı Sayan, yayınladıkları bildiriyle Ankara'yı kana bulayan YPG'ye destek çıkan sözde aydınlara sert çıktı. Sayan, "Aydınların imzaladığı bildiri her şeyden daha ağır bir metindir. Bunlarda ne din ne haysiyet ne vicdan var" dedi.

Savcı Sayan: Sözde aydınların imzaladığı bildiri her şeyden daha ağır
Savcı Sayan: Sözde aydınların imzaladığı bildiri her şeyden daha ağır
Hasan Cemal, Oya Baydar ve Baskın Oran'ın da aralarında bulunduğu 200'den fazla sözde aydın, YPG'ye destek çıkan bildiri yayınladı.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın moderatörlüğündeki Gündem Özel programında Ankara'daki terör saldırısını değerlendiren CHP Eski PM Üyesi Savcı Sayan'ın hedefinde YPG'ye destek çıkan sözde aydınlar vardı.

Ortada büyük bir oyun olduğunu savunan Savcı Sayan, 'Türkiye'yi satıyorlar. Bu çok ağır bir metindir. Bu 28 kişinin ölümünden daha ağır bir metindir. Bu Sur'daki hendeklerden daha ağır bir olaydır. Yani diyor ki; sen Türkiye'deki kürtleri de öldürüyorsun, Suriye'deki kürtleri de öldürüyorsun. Türkiye Cumhuriyeti devletine diyor ki; sen KataR ile Suudi Arabistan ile müttefik oluyorsun, Rusya ile düşman oluyorsun. Yani Rusya'yı Katar'dan Suudi Arabistan'dan üstün tutuyor. Bunlarda ne din ne haysiyet ne vicdan var' ifadelerini kullandı.
BEYAZ GAZETE

Savcı Sayan: Sözde aydınların imzaladığı bildiri her şeyden daha ağırSözde aydınlardan hain bildiri