Pasaport Programıyla 100 Bin Çocuk Kültür Gezisi Yaptı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın çevreye ve kültürel mirasa duyarlı gençler yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği Pasaport Programı Kültür Gezisi’nin bu haftaki konukları Ayşe Ege Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. Öğrenciler, Beyoğlu’nu gezerek yaşadıkları ilçeyi yakından tanıdı.

Pasaport Programıyla 100 Bin Çocuk Kültür Gezisi Yaptı
Beyoğlu Belediyesi’nin, gençlerin kentin mimarisini, tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmelerini sağlamak için 2005 yılında başlattığı ve bugüne kadar 100 bine yakın öğrencinin katıldığı Pasaport Programı Kültür Gezisi, bu eğitim döneminde de yeni öğrencilerle devam ediyor. Pasaport Programı Kültür Gezisi’nin bu haftaki katılımcıları, Ayşe Ege Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriydi. Gezi duraklarından biri olan Beyoğlu Belediyesi’ni ziyaret eden ve yemekhanede öğle yemeklerini yiyen öğrenciler, Belediye Meclis Salonu’nda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bir araya geldikten sonra, belediyenin sanat galerisinde Kasımpaşa’da Donanma Günleri Sergisi’ni gezdi.

ÖĞRENCİLER İSTANBUL’U GEZDİ

Pasaport Programı Kültür Gezisi kapsamında gün boyunca Nusretiye Camii, Miniatürk, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Beyoğlu Belediyesi, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Koç Müzesi, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Galata Mevlevihanesi, Turabibaba Kütüphanesi, Aynalıkavak Kasrı, Neva Şalom Sinagogu, Saint Antuan Katolik Kilisesi, Türker İnanoğlu Sinema Tiyatro Müzesi, İstiklal Caddesi, Osmanlı Arşivleri Müzesi ve Galata Kulesi’ni gezen öğrencilere, öğretmenleri ve bir uzman rehber eşlik etti.

YILSONUNA KADAR 10 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

Geziye 45 kişilik gruplar halinde katılan öğrencilere, ’Beyoğlu Not Defteri’, ’Beyoğlu Pasaportu’ ve ’Beyoğlu Haritası’ dağıtıldı. Gezdikleri yerler ile ilgili sorular soran, not tutan, harita okumaya çalışan ve pasaport gibi materyallerle tanışan öğrenciler, Pasaport Programı Kültür Gezisi ile yaşadıkları ilçeyi yakından tanırken, bir günlüğüne de olsa kendilerini turist gibi hissetti.

Öğrencilerin kente aidiyet duygularının gelişmesine, çevreye ve kültürel mirasa duyarlı olarak yetişmelerine fırsat sağlayan Pasaport Programı Kültür Gezisi’ne 2015-2016 eğitim dönemi sonuna kadar 10 bin öğrencinin katılması planlanıyor.
Kaynak: İHA