Gümüşhane'de Memur-Sen'e Bağlı Engelli Komisyonu Başkanlığı Kuruldu

Gümüşhane’de Memur-Sen Engelli Komisyonu İl Başkanlığı kuruldu. Başkanlığına Coşkun Tuncer’in getirildiği komisyon basın açıklaması yaptı.

Gümüşhane'de Memur-Sen'e Bağlı Engelli Komisyonu Başkanlığı Kuruldu
Gümüşhane Memur-Sen İl Başkanlığının tavsiyeleri, Memur-Sen Engeli Komisyonu Genel Başkanlığının onayıyla başkan olarak atanan Coşkun Tuncer, sendika binasında Memur-Sen sendika başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, Memur-Sen’e bağlı engelli komisyonunun görevine başladığını belirterek, “En iyi şekilde Gümüşhane merkez ve ilçelerine de yayılmak üzere engelli memurlarımızın hak ve hukukunu en iyi şekilde koruyup savunacaklarına canı gönülden inanıyorum. Türkiye’de 8 milyon engelli vatandaşımız içerisinde 46 bine yakın engelli memurumuz var. Bunların çoğunluğu Memur-Sen çatısı altındaki diğer sendikaların içerisinde görev yapmaktadırlar. Biz sadece kendi sendikamızın engelli memurlarını değil tüm çalışanların hak ve hukukunu korumak zorundayız. Bunun için çaba harcayacağız. Toplumumuzda ‘Engel yoktur engeller vardır’ sözü sıklıkla kullanılır. Engelli komisyonumuz da bu engelleri ortadan kaldırmak için her türlü çabayı sarf edecek. Biz de Memur-Sen olarak arkadaşlarımıza her ortamda her noktada yardımcı olarak önlerini açacağız” dedi.

GÜMÜŞHANE’DE 181 ENGELLİ MEMUR VAR

Memur-Sen Gümüşhane Engelliler Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer ise böyle bir komisyonun oluşturulmasının Memur-Sen’in engelli çalışanlara verdiği önemin bir göstergesi olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’de çalışan engelli memur sayısının Kasım 2015 verilerine göre 40 bin 656, Gümüşhane’de ise 31 kadın, 150 erkek olmak üzere toplamda 181 olduğunu söyledi.



“ENGELLERİN KALDIRILMASI, ENGELİ OLMAYAN VATANDAŞLARIN DA DESTEKLERİYLE MÜMKÜN OLACAKTIR”

Komisyonun amacının sadece engelli üyelerin sorunları ile değil tüm engellilerin sorunları ile ilgilenmek ve engellilerin önündeki engellerin aşılabilmesi için mücadele etmek olduğunu kaydeden Tuncer, “Bu bağlamda gayemiz gerek uluslar arası, gerek ulusal, gerekse de anayasal ve kanunlar çerçevesinde güvence altına alınan haklarımız ışığında, var olan sıkıntıları başta ilimizi yöneten yöneticilerimizle ve hükümetimizle paylaşarak ortadan kaldırmaktır. Sendikamız şu anda olduğu gibi gelecekte de elde edeceği kazanımlarla engelli üyelerimiz ve kamu çalışanlarımızın en iyi şartlarda görev yapmaları ve yaşamlarını en konforlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamak için gayret gösterecektir. Engellerin kaldırılması, engeli olmayan vatandaşların da destekleriyle mümkün olacaktır. Ana gayemiz engellilerin sorunlarını her platformda dile getirip, çözüm üretme noktasında yönetim kurulumuzla beraber bütün kurumlarla istişare halinde olmak, bu hassas konuda elde edeceğimiz sendikal kazanımlarla engellileri sadece 3 Aralıkta hatırlamak değil, yılın 365 günü onlarla hemhal olmaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA