4.Deniz Kitapevleri Kitap Festivali Başlıyor

Bu yıl 4.’si düzenlenecek olan Malatya Deniz Kitapevleri Kitap Festivali 20 Şubat Cumartesi günü kapılarını açıyor. 9 gün sürecek olan festivale 22 usta yazar katılacak

4.Deniz Kitapevleri Kitap Festivali Başlıyor
4.Deniz Kitapevleri Kitap Festivali basın toplantısında açılış konuşmasını festivalin Genel Koordinatörü ve Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir yaptı. Festivalin bu yılki temasının okuyan nesiller olacağı belirten Özdemir, festivalin 9 gün süreceği kaydetti.

Festivalde bu yıl önemli konuklar olacağını söyleyen Özdemir, "Türkiye de en çok satanlar listesinde yer almış bizlerinde yakından takip ettiği edebiyatın seçkin birçok kalemini okuyucularıyla bir araya gelecektir" dedi.

Geniş bir okuyucu kitlesinin katılmasının beklendiği Deniz Kitapevleri 4.Kitap Festivalinin 100 bin kitapsevere ulaşmasının artık normal karşılanması gerektiğini anlatan Özdemir, festivalin her geçen sene kendi rekorunu egale ettiğini ifade etti.

AÇILIŞTA 500 ADET KİTAP HEDİYE EDİLECEK

Resmi açılışı 20 şubat cumartesi günü saat 13,00’te değerli yazarların katılımlarıyla kesilecek kurdelenin ardından kitapseverler için özel hazırlanan 500 adet kitap ücretsiz olarak festival açılışında dağıtılacaktır.9 gün süren kitap festivali boyunca kitaplarda özel indirimler uygulanacağı belirtildi. 9 gün sürecek festivale yazarlar Ahmet Telli, Erdal Demirkıran, Küçük İskender, Sunay Akın, Tarık Tufan, Halit Ertuğrul, Harun Serkan Aktaş, Erkan İşeri, Birsen Ekim Özen, Sara Gürbüz Özeren, Murathan Mungan, Sinan Yağmur, Yılmaz Odabaşı, Ali Kırca, Haydar Ergülen, Canan Karatay, Şükrü Erbaş, Adem Güneş, Asuman Sarıtaç, Ali Haydar Koyun, Necip Fazil Kızılkaya, Kaan Murat Yanık’ın katılacağı bildirildi.

EN ÇOK KONUŞULAN KADIN MALATYA’DA

Yapılan istatistiklerde Türkiye de en çok konuşulan erkek Recep Tayip Erdoğan, en çok konuşulan kadın ise Canan Karatay olarak öne çıktığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde lahmacun hadisesi ile Türkiye gündeminde yoğun yer alan Prof Dr. Canan Karatay, 4.Deniz Kitapevleri Kitap Festivali kapsamında 27 şubatta Malatya’da olacağı kitap imza gününün ardından bir konferans verecek.

36 KONFERANS ve SÖYLEŞİ

9 gün boyunca 22 yazarı ağırlayacak Deniz Kitapevleri 4.Kitap Festivali yapacağı 36 konferans ve söyleşide 25 bin kişiye yakın kişinin istifade edeceği imza günlerine katılan kişilerle birlikte 100 binin üzerinde okur severin 9 gün boyunca edebiyat mevsimini yaşayacak.
Kaynak: İHA