Torunu 'Kösem Sultan'ı Anlatacak

Torunu Nilhan Osmanoğlu'nun Kösem Sultan'ı anlatacağı etkinlik, cumartesi günü Fatih Ali Emiri Efendi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 'Torununun Dilinden Kösem Sultan' etkinliği düzenliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, “Torununun Dilinden Kösem Sultan” adlı programda, Osmanlı İmparatorluğu yönetiminde önemli bir rol oynayan 'Mahpeyker Kösem Sultan’ı', 34. Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid Han’ın beşinci kuşaktan torunu olan Nilhan Osmanoğlu anlatacak.

Moderatörlüğünü Orhan Karaağaç’ın yapacağı söyleşide Osmanoğlu, Kösem Sultan’ın hayatı, kişiliği, hayırseverliği ve hanedanda var olma adına verdiği mücadelenin yanı sıra Osmanlı Devleti’nin en tartışmalı dönemlerinden biri olan Sultan Ahmed, Sultan IV. Murad ve Sultan İbrahim’in saltanat yılları, o dönemde yaşanan taht kavgaları ve veraset sisteminin değiştiği sancılı günler ele alınacak.

Osmanoğlu’nun “Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı kitabının dinleyicilere hediye edileceği etkinlik, 20 Şubat Cumartesi günü Fatih Ali Emiri Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

- Nilhan Osmanoğlu

Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki sultanlarından biri olan Nilhan Osmanoğlu, 1987 yılında İstanbul’da doğdu. Uzun sürgün yılları sonrasında 1974 yılında Şam’dan İstanbul’a dönen hanedan üyelerinden Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu olan Nilhan Osmanoğlu, Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü bitirdi. Nilhan Osmanoğlu’nun “Kadın Padişah Kösem Sultan” adlı romanı 2015 yılında yayımlandı.

Kaynak: AA