Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Projeleri Belirlendi

Danışma ve okuma kurulu tarafından 100 başvuru arasından seçilen 8 kurmaca ve 2 belgesel projesi, 1213 Nisan'da yapılacak Film Geliştirme Atölyesi’ne katılmaya hak kazandı.

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Projeleri belirlendi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Köprüde Buluşmalar Platformu, bu yıl 8-14 Nisan'da düzenlenecek. Köprüde Buluşmalar kapsamında uzun metrajlı kurmaca, belgesel projeleri ve yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı atölye çalışmaları ile sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum yapılacak.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi'ne başvuran projeler, danışma ve okuma kurulu tarafından belirlendi. Kurulca 100 başvuru arasından seçilen 8 kurmaca ve 2 belgesel projesi, 12-13 Nisan'da yapılacak Film Geliştirme Atölyesi'ne katılmaya hak kazandı. Atölye sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 bin dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü sahiplerini bulacak.

Film Geliştirme Atölyesi'ne, yönetmenler Onur Saylak ve Doğu Akal, yapımcı Ziya Cemre Kutluay'ın 'Daha', yönetmen ve yapımcı Orhan İnce'nin 'Kaplumbağa Terbiyecisi', yönetmen Lusin Dink ve yapımcı Emine Yıldırım'ın 'Kül Mektup', yönetmen Nazlı Elif Durlu ve yapımcı Annamaria Aslanoğlu'nun 'Leyla', yönetmen Can Evrenol ve yapımcı Müge Büyüktalaş'ın 'Perihan', yönetmen Ali Vatansever ve yapımcı Selin Vatansever Tezcan'ın 'Saf', yönetmen Uğur Becer ve yapımcı Aslı Akdağ'ın 'Sınır Bozukluğu', yönetmen Esra Saydam ve yapımcı Işılay Yanbaş ve Nisan Dağ'ın 'Soytarı', yönetmen İmre Azem ve yapımcı Gaye Günay'ın 'Yeniden İnşa Çağı', yapımcı Olena Yershova Yıldız ve senarist Serdar Soydan'ın 'Haremden Kaçış' filmleri seçildi.

- Yapım Aşaması Atölyeleri başvuruları devam ediyor

Post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarının yapılacağı Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları ise 3 Mart

Perşembe gününe kadar devam ediyor. Atölyeye seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları yalnızca profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanal temsilcileri) açık sunum yapacak. Atölye sonunda uluslararası jürinin belirleyeceği filmlere ödüller verilecek.
Kaynak: AA