Hayalindeki Akülü Tekerlekli Sandalyeye 13 Yıl Sonra Kavuştu

Kastamonu’da 2003 yılında geçirdiği traktör kazası sonrası yatağa bağlı hale gelen engelli bir kişi, 13 yıl sonra hayalini kurduğu tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Hayalindeki Akülü Tekerlekli Sandalyeye 13 Yıl Sonra Kavuştu
Kastamonu’nun Kaşçılar Köyü’nde 203 yılında traktörden düşen, daha sonrasında omurilik felci geçiren Hayati Nalbantoğlu (29), belinden aşağısını kullanamadığı için 13 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum hale geldi. Köyde yeniden gezinmek için yetkililerden yardım isteyerek akülü sandalye talebinde bulunan Hayati Nalbantoğlu’nun yardımına ise bir hayırssever yetişti. Çıkan haberler sonrasında ismini vermek istemeyen bir hayırsever tarafından akülü tekerlekli sandalye alınarak Nalbantoğlu’na hediye edildi.

HAYALİNDEKİ AKÜLÜ SANDALYEYE KAVUŞTU

Kastamonu Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği aracılığıyla Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’yle iletişime geçen hayırsever, ihtiyaç sahibi engelli Hayati Nalbantoğlu’nun hayalini yerine getirerek akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Hayati Nalbantoğlu’na akülü sandalyesi, Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Gizem Hünkar Tekinarslan tarafından teslim edildi.

ARTIK EVDEN TEK BAŞINA ÇIKABİLECEK

Akülü tekerlekli sandalye karşısında büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Hayati Nalbantoğlu, “Akülü sandalye istemiştim. Köyde yeniden gezmek istiyordum. Evden çıkmak istiyordum. Benim sesimi duyan bir hayırsever bu sandalyeyi bana göndermiş. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Çok mutluyum. 13 yıl önce traktörle camiye gidiyorduk. Araç durduğunda traktörden düştüm. Aradan iki ay sonra ani bir ağrı geldi ve felç oldum. Şimdi bu sandalye ile eve kapanmayacağım ve bende dışarıda geze bileceğim. Memur olabilmek için sınavlara hazırlanıyorum. İl merkezinde bunun için kursa gidiyorum. İnşallah memur olurum. İlk istediğim gerçek oldu. Şimdi ikinci istediğim olan memurluk sınavına yoğunlaşacağım” diye konuştu.

KPSS KURSUNA DAHA RAHAT GİDECEK

KPSS sınavlarına hazırlandığını ve bu yüzden kursa gittiğini belirten Nalbantoğlu, “Kursa gidip gelmekte çok büyük sorun yaşıyordum. Fakat akülü tekerlekli sandalye sayesinde kursa rahatlıkla gidip gelebileceğim. Bu sayede sınavlara da daha iyi hazırlanabileceğim. KPSS’yi kazanmak istiyorum, kazanırsam memur olacağım inşallah” şeklinde konuştu.

TEDAVİ İÇİN DE FAYDALI OLACAK

Hastanın genel durumuyla ilgili bilgiler veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Gizem Hünkar Tekinarslan ise, şöyle konuştu: “Hastamıza bu imkanı sağlayan ve sağlanmasında vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayati’nin isteğinin gerçekleşmesini görmek bizlere büyük mutluluk verdi. Hastamız 2003 yılında geçirdiği traktörden düşme vakasının ardından omurilikte hasar meydana gelmiş ve felç (Parapleji) hali gelişmiş. Hastanemizde bacaklarındaki kuvvetsizliğin iyileştirilmesi yönünde fizik tedavisi yapılmakta. Hastamız bu tedavilerin ardından kısmen emekleyemeye başlamış durumda. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Hayati’yle ilgili daha güzel haberlerde veririz”
Kaynak: İHA