Gürgöze'den 'Yeni Yapılanma' Değerlendirmesi

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, istifası alınan 5 ilçe başkanından ikisine yeniden görev verildiğini diğer 3 ilçe ile ilgili de önümüzdeki günlerde karar verileceğini söyledi.

Gürgöze'den 'Yeni Yapılanma' Değerlendirmesi
AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, teşkilatın ilçelerdeki yeni yapılanması ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

1 Kasım seçimlerinden AK Parti’nin büyük bir zafer kazanarak çıktığını belirten Gürgöze, "Bu zaferin hemen ardından tüm Türkiye teşkilatlarının kiminin gözden geçirilmesi, kimisinin yenilenmesi, kimisinde devamı ve istifalarının alınarak yeniden atanması yoluyla tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de gelişmeler yaşandı" dedi.

5 ilçe teşkilatının istifası hakkında bilgi veren Gürgöze, "Pazartesi günü teşkilat başkan yardımcımız Elazığ’ımız da ki tüm teşkilatlarımızı, ilçelerimizi, beldelerimizi, köylerimizin, merkez teşkilatlarını gözden geçirmek üzere partimiz tarafından görevlendirilmişti. Pazartesi günü 5 ilçemizin ve 6 beldemizin istifasını almak üzere teşkilat başkan yardımcımız buradaydı. 5 ilçe ve 6 belde teşkilatlarımız istifalarını genel merkezimize sundu" diye konuştu.

Dün Ankara’da gençlik kollarının tertiplemiş olduğu ve kendilerinin de başkanlık yaptığı grup toplantısına katıldıklarını söyleyen Gürgöze, "Bu programımızı gerçekleştirirken Pazartesi gerçekleşen istifaların son durumunu görüşmek üzere genel merkezimize intikal ettim. Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş, teşkilat başkan yardımcımız ve il koordinatörümüzle yapmış olduğumuz toplantı neticesinde istifası alınan 5 ilçeden 2 ilçenin başkanlarına yeniden görev vererek devamına karar verdik. Ağın ve Arıcak İlçe Başkanımıza yeniden görev verildi.

Bu başkanlarımız yönetimlerini tekrardan oluşturacaklar ve yönetim kurullarında bir takım değişiklikler yapılacak. Dün itibariyle kendilerini aradım ve kendilerini yetkilendirdiğimizi ve çok kısa bir süre içerisinde oluşturacakları yönetimi bize sunmalarını talep ettim” ifadelerinde bulundu.

İstifaların almış oldukları diğer 3 ilçe ilgili bilgi de veren Gürgöze, şunları kaydetti:

"Baskil, Keban ve Sivrice ilçelerimizin de teşkilatlarının istifaları alınmıştı. Bu 3 ilçemizle ilgili genel merkezimizde yapmış olduğumuz görüşmede yeni yönetim kurulu oluşturma konusunda yetki isteyen arkadaşların bize müracaatları olacak biz onları değerlendirme neticesinde 3 kişiyi genel merkezimize göndereceğiz. Bu 3 kişinin içerisinde her ilçeden şuanda görev başında olan kardeşlerimiz, başkanlarımız eğer talipli olurlar ise onları mutlaka genel merkezimizin taktirine sunmak üzere Ankara’ya göndereceğiz. Onunla birlikte 2 kişi daha da göndereceğiz. Genel merkezimizin yapacağı değerlendirme neticesinde ya şuan ki başkanlarımızla devam kararı verilecek yada yeni bir arkadaşımıza görev verilecek.”
Kaynak: İHA