Belediye Başkanlarından Gönüllü Askerlik Başvurusu

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde iki belediye başkanı, gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde iki belediye başkanı, gönüllü olarak askerlik yapmak için askerlik şubesine başvuru yaptı.

Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz ile Köseli beldesinin Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, Çiçekdağı'na 1 kilometre mesafede bulunan Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki askerlik şubesine giderek dilekçe verdi.

İsmail Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bazı televizyon kanallarında dağa çıkan kişilerle ilgili söylediği sözlerden sonra tepkilerini göstermek için böyle bir girişimde bulunduklarını ifade etti.

Toplantı halindeyken, haberleri izlerken Demirtaş’ın sözlerini duyduktan sonra milli duygularının kabardığını dile getiren 51 yaşındaki Deniz, her an göreve hazır olduğunu vurguladı.

Deniz, 'Türkiye’deki son durumları konuşurken, televizyonda Selahattin Demirtaş, Türk askeri ve polisinin operasyonlarından dolayı 500 gencin dağa çıktığını söyleyince, o anda şuurumuz bozuldu. O milli duygularımızın kabarmasıyla, 'Biz de gönüllü askerliğe gidiyoruz' diye çıkıp, askerlik şubesine başvurularımızı yaptık. Köseli Belediye Başkanımız Bekir Yılmaz ile böyle bir karar aldık ve elhamdülillah mutluyuz. Dilekçemizi verdik, her şeye de hazırız' dedi.

Türkiye’nin bir ateş çemberi içine alınmaya çalışıldığını dile getiren Deniz, şunları kaydetti:

'Şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ben devletimin terörle mücadele noktasında uygulamış olduğu çalışmanın, mücadelenin sonuna kadar arkasındayım. Olmaya da devam ediyoruz. Zaten bu askerliğe müracaatımız da bunu gösteriyor. Bizim bir tane dostumuz kalmamış. Kürtlerle ne meselemiz var Allah aşkına söyler misiniz? Bin yıldır beraber yaşıyoruz, onlar bizim kardeşlerimiz. Tarih boyunca oynanan oyunlardan bir tanesi sergilenmeye çalışılıyor. Herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Ne olur birliğimizi, dirliğimizi bozmayalım, oyuna gelmeyelim.'

Köseli Belediye Başkanı Bekir Yılmaz ise vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verecek birçok kişi olduğunu, Demirtaş’ın sözlerine kayıtsız kalamayacaklarını gösterdiklerini söyledi.

,
Kaynak: AA