Bartın'da Telefon Dolandırıcılığına Broşürlü Önlem

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı uyarmak amacıyla 4 bin 500 adet broşür dağıtıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşı bilgilendirici çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi.

'Sorumlu Fert Güvenli Kent' sloganıyla yürütülen çalışma kapsamında, belirli aralıklarla vatandaşların sahte para, soba zehirlenmesi, baca yangını, sahillerde boğulma ve hırsızlık gibi olaylara karşı bilgilendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Suç ve suçluyla mücadele amacıyla yapılan bilgilendirme faaliyetleri kapsamında vatandaşlar telefon dolandırıcılığı konusunda da bilgilendiriyor. Vatandaşların sıklıkla bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, müdürlüğümüzce hazırlanan 6 bin adet el broşürlerinden 4 bin 500 adetin dağıtımı tamamlanmıştır. El broşürlerinde polisin veya herhangi bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya kontör istemeyeceğini, bunları istemenin veya vermenin suç olduğunu ve böyle bir durumla karşılaşıldığında 155’in aranması gibi bilgiler yer alıyor. Suç ve suçluyla mücadele amacıyla çalışmalarımız devam edecektir.'

Kaynak: AA