Bakan Çelik, EXPO 2016 Antalya Bilet Fiyatlarını Açıkladı

Çelik: 'Biletler yarından itibaren elektronik ortamda da satışa sunulacak. Bu çerçevede 15 Mart'a kadar bilet ücretleri erişkinler için 10 lira, çocuklar (712 yaş arası), öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler için 5 lira olacak' '15 Mart23 Nisan tarihleri arasında erişkinler için 20 lira, çocuklar, öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler için 10 lira şeklinde uygulanacak' 'Giriş, 06 yaş arası çocuklar, gaziler, engelliler ve şehit yakınları için ücretsiz olacak. Toplu bilet alımlarında da indirim yapma imkanı bulunacak'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya'ya giriş biletlerinin yarından itibaren satışa sunulacağını bildirdi.

Bakan Çelik, bir otelde gerçekleştirilen, turizm, tarım ve sanayi sektör temsilcilerinden oluşan Antalya Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nın ardından 23 Nisan 2016 tarihinde resmi açılışı yapılacak olan botanik EXPO için belirlenen bilet fiyatlarını açıkladı.

Çelik, Antalya Yüksek İstişare Konseyi ile turizm ve tarım sektörlerinde yaşanan sorunlar ve EXPO 2016 ile ilgili değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

Toplantıda EXPO 2016 Antalya'ya giriş ücretlerinin de görüşüldüğünü ve biletlerin yarından itibaren satışa sunulacağını kaydeden Çelik, şu bilgileri verdi:

'Biletler yarından itibaren elektronik ortamda da satışa sunulacak. Bu çerçevede 15 Mart'a kadar bilet ücretleri erişkinler için 10 lira, çocuklar (7-12 yaş arası), öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler için 5 lira olacak. 15 Mart-23 Nisan tarihleri arasında erişkinler için 20 lira, çocuklar, öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler için 10 lira şeklinde uygulanacak. 23 Nisan'dan sonra ise erişkinler için 20 avro, çocuklar, öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler için 10 avro olacak. Giriş, 0-6 yaş arası çocuklar, gaziler, engelliler ve şehit yakınları için ücretsiz olacak. Toplu bilet alımlarında da indirim yapma imkanı bulunacak. Bu botanik bahçeyi ziyaret edecek vatandaşların yarından itibaren avantajlı imkanları değerlendirmelerini biz doğrusu uygun buluyoruz.'
Kaynak: AA