Akçaabat'ın 98. Kurtuluş Yıl Dönümü

Akçaabat'ın düşman işgalinden kurtuluşun 98. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Akçaabat Kaymakam Vekili ve Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Mustafa Selçuk, Cumhuriyet Savcısı İsmail Mermerci, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, yaptığı konuşmada, 'Güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu mutlu, onurlu gün hepimize kutlu olsun. Bu güzel günlere ulaşmamızda emeği geçen, canlarını ortaya koyarak mücadele verenleri şükranla anıyorum. Aramızdan ayrılmış olan gazilerimize ve bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşanlara Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

Törende, Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 'Akçaabat Sevgisi' konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program, Akçaabat Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve Hanımlar Kültürevi tarafından düzenlenen el sanatları sergisinin açılışıyla sona erdi.
Kaynak: AA