Adıyaman Deri Çantalarla Tanıtılacak

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan dericilik kursunda üretilen özel çantalar, Adıyaman'ın tanıtımında kullanılacak Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özbilgiç: 'İlimizin tarihi, turistik ve inanç turizminden gelen değerlerini deri çanta üzerine entegre ederek, ilimizin ülkemizde ciddi anlamda tanıtımına katkı sunmak istiyoruz' 'Bu çantayı Türkiye'nin neresinde olursa olsun kolunuza taktığınız zaman Adıyaman'a özel olduğunu görebilecek ve hissedebileceksiniz'.

HAKAN FURKAN - UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı başta olmak üzere birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Adıyaman'ın kültürel mirasları deri çantalarla tanıtılacak.

İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ek binasında açılan dericilik kursunda, saf deriden üretilen son model çantaların üzerine, Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti ile Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabri gibi ilin tarihi yapılarının resimleri işlenecek.

Bu çantaların Türkiye'nin turizm bölgelerinde satışa sunulması sağlanarak, yılda yerli ve yabancı yaklaşık 300 bin turistin ziyarete geldiği kentteki bu alanların tanıtımı daha da artırılacak.

Kursa katılan 17 kişinin yoğun çalışmalarıyla üretimi yapılan çantaların ilerleyen günlerde seri üretiminin yapılması da planlanıyor.

- Çantalar yeni turizm sezonuna yetiştirilecek

Adıyaman Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman Valiliğinin Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında kursu desteklediğini söyledi.

Kurs kapsamında kurulan atölyede deri çantaların özenle yapıldığını anlatan Özbilgiç, bunları yeni turizm sezonuna yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Özbilgiç, kenti tanıtmak için yola çıktıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Buradaki esas amacımız ilimizin tarihi, turistik değerleri ve inanç turizmi değerlerimizi deri çanta üzerine entegre ederek, ilimizi ülkemizde ciddi anlamda tanıtımına katkı sunmak. Ustamızla deri çantamızı yaptıktan sonra sahabemizin, Cendere Köprümüzün, Kommagene'nin ya da Karakuş Tepesi'nin fotoğraflarını deri çanta üzerine entegre ediyoruz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun kolunuza taktığınız zaman bu çantaların Adıyaman'a özel olduğunu görebilecek ve hissedebileceksiniz.'

Bu çalışmanın kendileri için gurur verici olduğunu dile getiren Özbilgiç, kentte ilk kez yapılan bu çalışmayla Adıyaman'ı en güzel şekilde tanıtmayı düşündüklerinin altını çizdi.

'Çantaları gerek büyük oteller gerekse büyük tur firmaları ile tanıtacağız' diyen Özbilgiç, Adıyaman'a gelen turistlerin de üretim merkezini ziyaret etmesini sağlayarak çantaları tanıtacaklarını sözlerine ekledi.

- Günlük 30 çanta üretiliyor

Kursiyerlerden Mehmet Yılmaz, Adıyaman'ın tarihi yerlerini çantalarla tanıtmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Kurs kapsamında günlük ortalama 30 deri çanta ürettiklerini anlatan Yılmaz, bu sayının önümüzdeki günlerde katlanarak devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: AA