40 Mülteciyi Bırakıp Kaçtı

Bursa’da gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir kamyon şoförü tarafından yol kenarında bırakılan 17’si çocuk 40 mülteci yakaladı. Polis ekipleri zor durumda olan mültecilere poğaça ve içecek ikram etti.

40 Mülteciyi Bırakıp Kaçtı
Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gelen bir ihbar üzerine, Yeni Yalova Yolu Ovaakça mevkinde Suriye uyruklu 7 aileden oluşan 17’si çocuk 40 mülteci yakaladı. Kendi iddialarına göre, yolculukları Suriye’den başlayan mülteciler önce İstanbul’a, ardından da İzmir’e giderek botlarla Yunanistan’a geçeceklerdi. Bir kamyon şoförü ile anlaşan mülteciler İzmir’e geldikleri iddiasıyla kandırılarak Bursa’da yol kenarına bırakıldı.

POLİS, MÜLTECİ ÇOCUKLARA ŞEFKATLE YAKLAŞTI

Gece saatlerinde yol kenarında kalan ve içinde çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu mülteci gruba polisin yardım eli uzandı. Aç olduklarını söyleyen göçmenlere sıcak poğaça ve içecek dağıtan polis ekipleri çocuklarla özel olarak ilgilendi. Yapılan ilk incelemelerin ardından göçmenler karakola götürüldü. Kaçan kamyon şoförü ile ilgili arama çalışması başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA