Zamlı Asgari Ücrete Davul Zurnalı Kutlama

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yerel bir marketler zincirinde çalışan işçiler bin 300 TL olan ilk zamlı asgari ücret maaşını alınca “Allah razı olsun uzun adam RTE” döviziyle cadde ortasında davul zurnalı kutlama yaptılar.

Zamlı Asgari Ücrete Davul Zurnalı Kutlama
8 şubeli 165 çalışanı olan yerel bir marketler zincirinde çalışan işçiler bin 300 TL olan zamlı asgari ücret maaşlarını aldıktan sonra iş yerinin önünde davul zurna ile halay çekip oyun oynadılar. Davullu zurnalı kutlamada işçilerin üzerinde “Allah razı olsun uzun adam RTE, kesene bereket patron K.Y.” yazılı dövizi taşıması da dikkat çekti.

İlk zamlı maaşlarını aldıkları için böyle bir kutlama yaptıklarını belirten iş yeri çalışanı işçi, “Bugün ilk zamlı maaşımızı aldık. Arkadaşlarla beraber bunu davulla zurna ile kutluyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Patronumuz da bize maaşımıza ekstradan 100'er TL de bu da uzun adam ikramiyesi dedi bu ay 100 TL de patronumuz maaşımıza fazla para yatırdı. Patronumuza da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İşçileri ile beraber halay çekip oyun oynayan iş yeri sahibi Kasım Yasdıoğlu ise, “Dünyanın bir nefesten olduğuna inanan bir insanım. Bugün işçilerimize zamlı maaşlarını verdik. 100'er TL de bu aya özel işçi maaşına biz ikramiye verdik. Allah devletimize zeval vermesin. Dünyada ne zaman zenginlerin gözü doyar o zaman da fakirlerin karnı doyar. Bizler her şeyimizi çalışanlarımıza borçluyuz. Ben de onlara teşekkür ediyorum” dedi
Kaynak: İHA