TİKA'dan Abhazya Gazilerine Giyim Desteği

Tiflis yakınlarında hizmete açılan atölyede üretilen ayakkabılar Abhazya savaşı gazi ve göçmenlerine ücretsiz dağıtıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis yakınlarında hizmete açılan atölyede üretilen ayakkabılar, Abhazya savaşı gazi ve göçmenlerine ücretsiz dağıtıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum, Gürcistan’da hayata geçirdiği projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda, TİKA tarafından Tiflis yakınlarındaki Vaziani bölgesinde hizmete açılan Vaziani Dikiş ve Ayakkabı Atölyesi’nde bir ay boyunca üretilen ayakkabılar Abhazya savaşı gazi ve göçmenlerine ücretsiz verildi.

Dağıtım törenine, Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkanı Vahtang Kolbaia, Mülteciler ve Yerleşim Bakan Yardımcısı Grigol Giorgadze, Barış ve Sivil Eşitlik Bakan Yardımcısı Yardımcısı ve Abhazya Özerk Cumhuriyeti ve eski Güney Osetya İşleri ve Sivil Entegrasyon Departmanı Başkanı Zviad Zviadaze, Gardabani Belediye Başkanı Goça Camarauli, Abhazya Mülteci Bakanlığı Gaziler Dairesi Başkanlığı ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende hazır bulunan atölye çalışanları da söz konusu projeden dolayı TİKA yetkililerine teşekkür ederek iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular.

Kaynak: AA