Mısır'da 'Kur'an Yarışması Birinciliği' Yalanı

ElEzher Kurumu, Malezya'da yapıldığı öne sürülen Kur'anı Kerim yarışmasında, Mısır adayının dünya birincisi olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Mısır medyasında son bir haftadır Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapıldığı öne sürülen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında, Mısır adayının dünya birincisi olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İslam dünyasının en eski dinî eğitim veren El-Ezher Kurumu yetkilisi Abbas Şuman, yaptığı basın açıklamasında, dünya birincisi olduğu iddia edilen Abdurrahim Radi ile görüştüklerini ve adı geçen öğrencinin Malezya'ya gittiğini ispat edemediğini söyledi.

Açıklamada, Mısır'ın Malezya Büyükelçisiyle telefonda görüştüğünü dile getiren Şuman, Büyükelçi'nin Kuala Lumpur'da böyle bir yarışmanın yapılmadığını, söz konusu yarışmanın bu günlerde değil, Mayıs (Şaban) ayında düzenleneceğini ifade etti.

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Ezher Üniversitesi, öğrencisi Radi hakkında soruşturma başlattı.

İslam ve Arap ülkelerinin temsilcilerinin katıldığı söz konusu müsabaka Malezya'da yarım asırdan uzun bir süredir her yıl Ramazan ayı öncesi düzenleniyor.

- Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşecekti

Mısır’da yayın yapan gazetelerde günlerdir dünya birincisi olduğu yazılan Radi'ye Suhaç Valisi Eymen Abdulmunim ve Mısır Parlamentosu başkan yardımcısı Seyyid Şerif el-Umyani ödül vermişti. Vatan Gazetesi, Radi'nin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bugün görüşmesinin planlandığını yazdı.

Sosyal medya da Ezher Kurumunun Radi'ye ödül vermesi için kampanya başlatmıştı. Geçen Pazar günü Ezher Kurumun'da ödül töreni yapılması bekleniyordu, ancak yönetim, bir öğretim görevlisinin ölümünü gerekçe göstererek ödül töreninin ertelediğini duyurmuştu.

Mısır Vefd Gazetesi, skandal olarak yorumlanan söz konusu yalanla ilgili haberinde, Radi'nin, bazı internet sitelerine 'aldatıldım' dediğini, telefonunu kapattığını ve kendisine ulaşılamadığını yazdı.

Ülke medyasında geniş yer bulan söz konusu haberin Mısır'da gündemi değiştirmek için yapılmış olabileceği ileri sürülüyor.
Kaynak: AA