Mersin'deki İzinsiz Gösteriler

Merkez Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK'nın gençlik yapılanması YDGH üyesi oldukları ileri sürülen 61 kişi gözaltına alındı Eylemler sırasında polise el yapımı patlayıcı atma hazırlığında olduğu iddia edilen bir şüpheli, saklandığı ağacın üstünde yakalandı.

İçel'in merkez Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 61 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümünü bahane eden terör örgütü PKK sempatizanları, Tarsus ile Akdeniz'de çeşitli mahallelerde izinsiz gösteri düzenleyip, müdahale eden polis ekiplerine silah, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişekle saldırdı.

Bazı yolları da kapatmaya çalışan eylemciler, polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara dağıldı. Bu arada, Akdeniz'e bağlı Çilek ile Tarsus'un Fahrettin Paşa mahallelerinde iki ayrı grup kaçmaya çalışırken kovalamaca sonucu yakalandı.

İki ilçede gözaltına alınan ve PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları ileri sürülen 61 kişi sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İzinsiz gösteriler sırasında polis ekipleri 7 el yapımı patlayıcı, 94 atılmaya hazır molotofkokteyli, çok sayıda havai fişek rampası, kar maskesi ile av tüfeği fişeği ele geçirdi.

- Ağacın üstünde yakalandı

Bu arada, Çilek Mahallesi'nde düzenlenen izinsiz gösteri sırasında el yapımı patlayıcı hazırladığı iddia edilen Sezer Ö. (19), polisin kendisini fark etmesi üzerine kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında zanlı, polislerden kurtulmak için çevredeki bir ağaca çıkarak dallarının arasına saklandı.

Zanlıyı fark eden ekipler tarafından yakalanan Sezer Ö'nün yanında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacak malzeme ele geçirildi.
Kaynak: AA