Manisa'da 'Mesir Ticari Heyeti' Kuruldu

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin ticari yüzünü ön plana çıkarmak amacıyla "Mesir Ticari Heyeti"ni kurdu.

Manisa'da 'Mesir Ticari Heyeti' Kuruldu
Manisa’da bu yıl 476’ıncı kez düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, işadamları için de bir fırsat olacak. Festivale katılan ülkelerle ekonomik bağları güçlendirmek için Manisa Girişimciler Derneği tarafından Mesir Ticari Heyeti kuruldu. Dernek Başkanı Ayberk Aloğlu, festivale katılması planlanan Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Macaristan, Özbekistan ve diğer ülke heyetleri ile bir araya gelineceğini ve festivalin ticari ilişkilere aracılık edeceğini ifade etti.

"MESİRİN TİCARİ YÖNÜNÜ DE ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ"

Mesir festivalinin kentin ihracatına katkı sağlamasını hedeflediklerini anlatan Aloğlu, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl Kazakistan grubu ile görüşmeler yapmıştık. Festivalde konuk ettik, bir de ticaret yapalım dedik. Daha sonrasında mesirde gelen ekip tekrar geri döndü. Tekstil, zeytin ve zeytinyağı ürünleri ve helva ürünleri için harekete geçtiler. Mesir Festivali ticarete de dönüştürülebilir. Biz bunu geçen yıl küçük ölçekte yaptık. Çok olumlu sonuçlarını aldık. Bu yıl mesirin ticari yüzünü de ön plana çıkaracağız. Mesir ticari heyeti oluşturduk. Manisa’nın ticaretini tanıtacağız. Bunda da sadece yerli üreticilerle iş yapmalarını sağlayacağız. MAGİDER bünyesindeki firmaları gezdirip, görüşmeler yapmalarına ön ayak olacağız. Yonca Gıda, Çelsan, Halis Helva, Commital ısı ekip kalıp, Çetin zeytincilik, İdea metal sanayi, Altınkuş Ferah et gıda, Sürat Alüminyum Doğrama, Topbaş Kundura, Şenaylar A.Ş., Eskiz Ofis Mutfak,Manisa Kardan Mensangibi yerli üreticilerin ürünlerini tanıyacaklar"
Kaynak: İHA