Manisa'da İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısı Yapıldı

Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı, 17 ilçe koordinatörü ve Manisa protokolünün katılımı ile gerçekleşti.

Manisa'da İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısı Yapıldı
Saruhan Otel’de düzenlenen toplantıya, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Ahmet Kemal Çelebi, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve 17 ilçe koordinatörü katıldı.

Koordinasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan, İmam Hatip Okulları Platformu Manisa Koordinatörü ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İmam Hatip Okulları Platformu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İmam Hatip Okulları Platformunun Türkiye’nin her yerinde kurulduğunu ifade eden Demir, “Türkiye İmam Hatip Okulları Platformu, imam hatiplilerin gururu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde İstanbul Milletvekili Sayın Nurettin Nebati ve Sayın Bilal Erdoğan’ın öncülüğünde, Sayın Zeynel Önal’ın Başkanlığında, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Önder, Türgev ve Türkiye Gençlik Vakfı ortak koordinasyonunda Türkiye’nin 81 vilayetinde kurulmuş olan bir platformdur. İmam Hatip Okulları Platformunun amacı, imam hatip ruhunu yaşatarak, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı, kültürlü bir nesil yetiştirilmesi, imam hatip okullarının eğitim ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile sorunlara çözüm getirilmesi ve yeni imam hatip okullarının kazandırılmasıdır. Platformun görevlerini de, Türkiye’nin en küçük yerleşim biriminde dahi, imam hatip okullarının açılması için gayret göstermek, çocukların yürüyerek gidebileceği şekilde, imam hatip ortaokullarının açılmasını sağlamak, okul binalarının yapılmasını teşvik etmek ve öğrenci yurtlarının yapılması konusunda destek olmak şeklinde sıralayabiliriz” dedi.

“İMAM HATİP NESLİ BİR VİZYON NESLİDİR”

Türkiye genelinde İmam Hatip Okullarının 28 Şubat sürecinde ciddi bir darbe aldığını ifade eden İmam Hatip Okulları Platformu Manisa Koordinatörü Bilal Demir, “İmam Hatip nesli, bir misyon ve vizyon neslidir. Bu nesiller, yeni bir dünyanın tesis edilmesi noktasında, insanlığın kurtuluşu için, sadece elini değil, bedenini ortaya koyacak kadar cesaretli ve fedakâr bir nesildir. Her türlü zulme karşı, adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil, gücünü milletten almaktadır ve millete dayanarak bugünlere gelmiştir. Türkiye’nin en karanlık günlerini yaşadığımız 28 Şubat sürecinde, imam hatip okulları ağır darbeler almış, adeta üzerinden silindirle geçilmiştir. 28 Şubatın zulümleri karşısında imam hatip okulları büyük bir gerileme dönemine girmiştir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da İmam Hatip Okulları bu süreçten ağır yaralar almıştır. Okul ve öğrenci sayıları azalmış, eğitim kalitesi düşmüş ve bu okulun öğrencileri moralmen çökmüşlerdir. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetlerimizin, İmam Hatip okullarının yeniden eski günlerine dönmesiyle ilgili yaptığı gayretli çalışmalar nedeniyle, son yıllarda bu konuda önemli gelişmeler kaydedilmiş, fakat İmam Hatip Okulları 28 Şubat sürecinden önceki o muhteşem günlerine maalesef dönememiştir” dedi.

“VANDALİZMİN ESİRİ OLMADIK”

İmam hatip öğrencilerine her türlü zorluğun yaşatılmasına rağmen hiçbir olumsuz tavrın içine girmediklerini belirten Demir, “28 Şubatta 8 yıllık kesintisiz eğitim ve adaletsiz katsayı uygulamasıyla okullarımızın altına dinamitler yerleştirilirken, İstanbul’da Sultanahmet meydanında 700 bin kişi ile zulme karşı geldik. Aramızda, o mitingde bulunan birçok arkadaşımız var. Burada bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Yaşadığımız, bu zor süreçte devlet ve millet malına zarar vermedik. Elimize taş almadık, molotof kokteylleriyle sokakları savaş alanına çevirmedik, yakmadık, yıkmadık, vandalizmin esiri olmadık, bu demokratik taleplerimiz karşısında 28 Şubat sürecinin antidemokratik yollarla kurdurduğu hükümetin başbakanı ‘Siyasi hayatımın bitmesi pahasına bitsem de, bitireceğim’ açıklamasını yaptı, tarih onu affetmedi affetmeyecek, aynen söylediği gibi kendisi de bitti, partisi de bitti, ama şükürler olsun biz bitmedik, bitmeyeceğiz” diye konuştu.

“İMAM HATİP PLATFORMU SAYESİNDE DAHA KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Geçmişte imam hatip okulları ile ilgili çalışmaların sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldığını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “İmam Hatip Okulları Platformu yaklaşık 1 yıl önce AK Parti İl Başkanı iken bu görev tarafıma verilmişti. Milletvekilliği görevimin ardından bu görevi Bilal Demir kardeşimize verip bende koordinatör milletvekili olarak platformun çalışması için gayret sarf ediyoruz. Daha önce ilçe koordinatörlerimiz ile birkaç toplantıyı birlikte gerçekleştirmiştik. Bu gün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Belki de sadece Manisa için değil, İmam hatiplerin en iyi olduğu dönemde bile imam hatiplilerin dertleri ile dertlenen böylesine önemli katılımcılar belki olmamıştı. Burada ki tek hedefimiz, Manisa’nın 17 ilçesinde imam hatiplerle alakalı neler yapabilirizi konuşmak.” şeklinde konuştu.

.

“İMAM HATİP OKULLARININ SAYISINI ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak yapılacak olan her çalışmanın içinde olacağını vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Bugün geçmişi konuşmaya gerek yok, hepimiz yaşananları biliyoruz. Ben de 2011 yılında milletvekili seçildikten sonra 4+4+4 eğitim sisteminin geçirilmesinde önemli rol oynamış kardeşlerinizden bir tanesiyim. Bu gün burada milletvekilimiz Murat Baybatur ve Bilal Demir kardeşimizin öncülüğünde güzel bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma aynı zamanda tüm Türkiye’de yapılıyor. Şuan duruma dönüp bakmamız gerekiyor, imam hatip okullarına ihtiyacımız var. İmam hatiplerin ortaokullarının sayısını arttırmamız gerekiyor. Manisa’da da arazi problemimiz var. Gereken araziyi hep birlikte bulacağız ve bu arazi hangi kurumumuzdaysa verecek, hep beraber bununla ilgili olarak fedakârlık yapacağız. Bizlerde hükümet olarak bunları yatırım programına alacağız. İmam hatiplerinde sayısını çoğaltacağız. Sayın Murat Baybatur vekilimiz ve Bilal kardeşimiz hayırlı bir işe başlamışlar. Bizler Allah-u Teâlâ’nın yanımızda olduğunu bilerek bu işlerin üstesinden gelmek zorundayız. Manisa, zengin bir şehir. Hayırseverlerimiz var, güzel bürokratlarımız, belediye başkanlarımız var. Hem manevi değerli olan hem de çalışkanlığı kendisine düştür edinmiş olan bir valimiz var. Bu noktada da bir genel başkan yardımcısı olarak üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Sizler alt yapıyı yapın, arsayı bulun, yatırıma aldırıp onu yaptırmak ta bizim boynumuzun borcudur. ” dedi.

Toplantı sonrasında Soma’da İmam Hatip Okulu yapılması için arsasını bağışlayan hayır sever iş adamı Fehmi Nalbant’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ tarafından plaket takdim edilirken, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sema Çiftçi, Manisa’daki imam hatip okullarının son durumu ile ilgili bir sunum yaptı.
Kaynak: İHA