İstanbullular, Şubat Ayında Yazı Yaşadı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte vatandaşlar deniz kenarı ve parklara akın etti.

Kış mevsiminde yazdan kalma bir gün geçiren İstanbul'da güneşin sıcak yüzünü göstermesini fırsat bilen vatandaşlar deniz kenarı ve parklara akın etti.

Şubat ayının ortasında İstanbul'da bahar aylarını aratmayan hava sıcaklıkları ölçülüyor. Şubat ortalamalarına göre son yılların en sıcak günlerinden birinin yaşandığı kentte hava sıcaklığı 20 dereceyi aştı.

Yaz mevsimini aratmayan havayı gören vatandaşlar, bu fırsatı kaçırmadı. Sıcak havayı fırsat bilerek kendilerini dışarı atan İstanbullular, deniz kenarlarına ve parklara akın etti.

Aileleri ve yakınlarıyla sahil ve parklara gelen vatandaşlar, sıcak havanın ve denizin keyfini çıkarırken, çocuklar ise parklarda eğlenerek vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar çimlerin üzerinde yattı, bazıları ise parkta hamak kurarak uyumayı tercih etti.

Öğle saatlerinde bazı vatandaşların sıcaktan bunaldığı görüldü. İstanbullular, bu saatlerde gölge yerlerde oturmayı seçti. Bazı kişilerin ise sıcaktan korunmak için gazetelerle başlarını örtmesi dikkati çekti.

Kimi vatandaşlar çay bahçelerinde çaylarını yudumlayarak, kış mevsiminde üşümeden denizin ve boğazın tadını çıkardı. Sıcaklık rekorunun kırılmasının beklendiği bu döneme tanıklık etmek isteyen bazı vatandaşlar ise fotoğraf çekti.

Zeytinburnu sahilinde güneşli havanın tadını çıkaranlardan Ömer Arslan, sıcak havanın alışılmadık bir durum olduğunu ve senelerden beri yaşanmadığını söyledi.

Kışın ortasında sıcağın bunalttığını anlatan Arslan, 'Biz de bu fırsatı kaçırmadan tadını çıkarmak istedik. Sahillerde hava alıyoruz, geziyoruz. Kar yerine bu havayı tercih ederiz. Hava güzel, evde durmak zorunda değiliz. Doğalgazı da yakmıyoruz. Böyle olması çok güzel bizim için. Çoluk çocuk dışarıda bu havanın tadını çıkarıyoruz' dedi.

Kaynak: AA