Dünyaca Ünlü Yazarlar Öykü Festivalinde Buluşuyor

Dünyaca ünlü yazarlar, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Öykü Festivalinde bir araya geliyor.

Dünyaca Ünlü Yazarlar Öykü Festivalinde Buluşuyor
Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu akşam başlayacak olan Uluslararası Öykü Festivaline eserleri 20’yi aşkın dile çevrilen Man Booker Ödüllü Yazar Ben Okri, Golden Pen Ödüllü yazar Mustafa Mestur ve Balkan edebiyatının güçlü ismi Boşnak yazar Filip Mürsel Begoviç konuk olacak.

20 Şubat’a kadar devam edecek olan Uluslararası Öykü Festivalinde öykü yazarlığı üzerine oturum, metin dramatizasyonları, öykü okumaları ve ’hayal kurma atölyeleri’ gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Beş gün sürecek festivalde; İngiltere, İran, Bosna-Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Filistin, Azerbaycan ve Makedonya’dan gelen konuk yazarlar, Türkiye’den okur yazarlarla buluşma fırsatını yakalayacak.

Onursal başkanlığını Rasim Özdenören’in yaptığı festivale Türkiye’den; Hüseyin Su, Cemal Şakar, Ömer Lekesiz, M. Fatih Andı, Köksal Alver, Abdullah Harmancı, Handan Acar Yıldız, Güray Süngü, Naime Erkovan, İsmail Özen, Remzi Şimşek, Mukadder Gemici, İsmail Isparta, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer, Ali Görkem Userin, Yunus Emre Özsaray, Arda Arel, Aykut Ertuğrul, Bünyamin Demirci, Doğukan İşler, Ertuğrul Emin Akgün, Ali Işık, Esra Demirci, Tuna Lütfi Yukay ve Betül Nurata gibi öykü yazarları katılacak.

Festivalin yabancı konukları arasında; Afag Mesud, Alek Popov, Ben Okri, Filip Mursel Begovic, Hisham Bustani, Mustafa Mestûr, Nenad Joldeski ve Ziad Khaddash gibi önemli öykü yazarları yer alıyor.

Akşam saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde başlayacak olan Uluslararası Öykü Festivalinin açılış programında, Moğol müziğinin ünlü grubu Sedaa da, Türkiye’de ilk kez konser verecek.
Kaynak: İHA