'Pitoresk İstanbul' Sergisi

18. yüzyılda İstanbul'u resmeden seyyah ressamların eserlerinden hazırlanan dijital 'Pitoresk İstanbul' sergisi, 12 Mart22 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek

Dünyaca ünlü ressamlar Melling, Schranz, Allom, Bartlett, Lewis ve Ayvazovski'nin İstanbul tabloları dijital olarak hazırlanan bir sergide sanatseverlerle buluşuyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 18. yüzyılın seyyah ressamları Melling, Schranz, Allom, Bartlett, Lewis ve Ayvazovski’nin İstanbul’u anlatan tabloları, “dijital seyahatnameler” olarak dünyada ilk kez dijital olarak hazırlanan 'Pitoresk İstanbul' sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Grupların 35 dakikada gezebileceği serginin genel yönetmenliğini Bülent Özükan, müzik yönetmenliğini Anjelika Akbar, sanat yönetmenliğini ise Murat Öneş yürütüyor. Boyut Yayın Grubu’ndan dijital restoratör ve animatörlerden oluşan geniş bir ekibin bir yılı aşkın zamanda hazırladığı sergide, İstanbul tabloları watchout sistemiyle perdelere yansıtılacak, sadece müze ve nadide koleksiyonlarda bulunabilen eserleri büyütülüp bakılarak, ilginç detaylarına tanıklık edilebilecek.

İngilizce ve Arapça alt yazılarla desteklenecek sergi, 12 Mart-22 Mart tarihleri arasında İstanbul Deniz Müzesi’nde görülebilecek.
Kaynak: AA