Milas'ta ÖNDER'den Seçmeli Ders Çağrısı

İmam Hatiplileri Derneğinin (ÖNDER) 'Geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür' parolasıyla düzenlediği kampanya çerçevesinde Milas'ta basın açıklaması yapıldı.

Sakarya Ortaokulu bahçesinde toplanan grup adına açıklamayı Milas İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Aşkın Binbir yaptı.

Binbir, çocukların hayata hazırlanırken sağlıklı bir din ve ahlak eğitimine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, 'Hayatın her alanında tehlikelerle karşılaşan çocuklarımız, kendi doğrularını ve fikir yapılarını oluştururken sağlıklı bir din ve ahlak eğitimine de ihtiyaç duymaktadırlar. Doğdukları andan itibaren bütün ihtiyaçları ebeveynleri tarafından giderilen evlatlarımızın eğitim ihtiyacı da yine velileri tarafından karşılanmalıdır. Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir' diye konuştu.

Öğrencinin mesleki tercihinin yanı sıra, manevi dinamiklere de sahip olması gerektiğini dile getiren Binbir, şöyle konuştu:

'Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler. Sizler, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz; aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz. Unutmayalım ki, “Geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür'

Kaynak: AA