Isparta ITSO Ekonomi Kampüsü Ve TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Açılış Töreni

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:'Bu zamana kadar 64 eğitim yatırımı yaptık. Tüm bu yatırımlara 270 milyon liralık katkı sağladık. 18 eğitim yatırımımız da devam ediyor''Zenginleşmenin de birlik beraberliği tesis etmenin de yolu eğitimden geçiyor. İnşallah bu yaptığımız yatırımla da Isparta kazanacak, Türkiye kazanacak'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 64 eğitim yatırımı yaptıklarını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, Gülpetek Sanayi Sitesi'nde TOBB'un ekonomik desteği ile yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Lisesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Isparta'nın her şeyin en güzelini hak ettiğini, Isparta'nın Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olarak gösterildiğini belirtti.

Isparta’da son bir yılda istihdam edilen kişi ve iş yeri sayısının arttığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, 'Bir yerde iş yeri sayısı neden artar? Orada gelecekten umut varsa artar. Gelecek görmezse insanlar o şehre yatırım yapmaz. İş yeri sayısı artınca da istihdam artar' dedi.

Lise inşaatını bir yıldan daha kısa sürede tamamladıklarını ve ilk öğrencileri de aldıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

'İnşallah bu okulda gençlerimiz en iyi şekilde mesleki eğitim alacak ve Isparta’da çalışmaya başlayacaklar. Isparta’nın gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlayacaklar. TOBB olarak eğitime, özellikle de mesleki eğitime çok önem veriyoruz. Bu zamana kadar 64 eğitim yatırımı yaptık. Tüm bu yatırımlara 270 milyon liralık katkı sağladık. 18 eğitim yatırımımız da devam ediyor. Tamamlanınca onların da açılışını gerçekleştireceğiz. 'Başkan eğitime niye bu kadar yatırım yapıyorsun' diye soruyorlar. Bir iş adamıyım. İş dünyasında yaptığınız her yatırımın riski vardır. Yatırımı yaparsınız ya kar edersiniz ya da zarar edersiniz. Tek bir yatırım var ki onu yaptığınız zaman asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yaptığınız yatırım. O hep kar yazar. Zenginleşmenin de birlik beraberliği tesis etmenin de yolu eğitimden geçiyor. İnşallah bu yaptığımız yatırımla da Isparta kazanacak, Türkiye kazanacak. '

Konuşmanın ardından Hisarcıklıoğlu, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Milletvekili Said Yüce, Isparta Ticaret ve Sanayi ve Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen okulun açılışını gerçekleştirdi.

Buradaki töreninin ardından İstanbul Yolu üzerindeki Ekonomi Kampüsünün temel atma törenine katılan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azabın olduğunu söyledi.

Birlik beraberlik içinde hareket edince Allah'ın işin bereketini verdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, çok kısa zamanda eğitim kampüsünün tamamlanacağına inandığını söyledi.

Konuşmanın ardından Hisarcıklıoğlu, Vali Özkan, Milletvekili Yüce, ITSO Başkanı Başdeğirmen kampüsün temelini attı.

Kaynak: AA