Irak'ta Sığınmacı Sorunu

Ülke içinde evlerini terk ederek sığınmacı durumuna düşen kişi sayısı 3 milyon 200 bine yükseldi.

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Irak içinde evlerini terk ederek sığınmacı durumuna düşen kişi sayısının 3 milyon 200 bine ulaştığını bildirildi.

UNHCR Irak Temsilcisi Bruno Guido, Necef Valisi Luey el-Yasiri ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Irak'ta yaşanan çatışmalar, şiddet ve terör saldırıları dolayısıyla evlerini terk etmek zorunda kalan Iraklıların durumunu değerlendirdi.

Guido, ülke içinde sığınmacı durumuna düşen kişi sayısının 3 milyon 200 bine yükseldiğini ve sığınmacıların durumunun 'kritik' olduğunu belirtti.

Enbar, Salahaddin, Kerkük, Diyala, Erbil ve Süleymaniye'de 3,2 milyonu aşan sığınmacı sayısının çok kritik olduğunu ve Irak hükümeti ile valiliklerle sığınmacıların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalıştıklarını ifade eden Guido, Necef Valisi Yasiri ile sığınmacıların evlerine dönmesi için yapılacak yardımları ele aldıklarını kaydetti.

Necef Valisi Yasiri de Guido ile kente yeni sığınan 70'den fazla aileye bir an önce barınak sağlanması meselesini görüştüklerini belirterek, 'Necef'te kayıtlı 15 bin sığınmacı aile yaşıyor. Mali kriz nedeniyle hükümetin azalan yardımları sorunuyla mücadele ediyoruz' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA