DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması

'Türkiye için iki cephe birden açarak savaş ortamı yaratmaya çalışan egemen güçlere karşı durmak gibi bir tarihi sorumluluk, AKP iktidarının omuzlarındadır'.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı süreçlerinden birinin yaşandığını belirterek, 'Türkiye için iki cephe birden açarak savaş ortamı yaratmaya çalışan egemen güçlere karşı durmak gibi bir tarihi sorumluluk, AKP iktidarının omuzlarındadır' dedi.

Aksakal, çeşitli temas ve ziyaretler için geldiği Antalya'da, DSP İl Örgütünde partililerle buluştu ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aksakal, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en sıkıntılı süreçlerinden birinin yaşandığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün hiç olmadığı kadar tehlike altında olduğunu savundu.

1919'da bu toprakların gerçek sahibi Türkiye halkının, yedi düvele meydan okumayı bildiğini vurgulayan Aksakal, 'Türkiye halkı, Fransız'ı, İtalyan'ı Güneydoğu'dan kovmayı bilmiştir. Dikkat edilirse bugünkü siyasi aktörler, 1916'nın aynısıdır. Türkiye için iki cephe birden açarak savaş ortamı yaratmaya çalışan egemen güçlere karşı durmak gibi bir tarihi sorumluluk AKP iktidarının omuzlarındadır' dedi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in '3. dünya savaşı' savının kuru bir iddia olarak kalacağını, çünkü bugünkü yaşananların 1. Dünya Savaşı'nın devamı olduğunu belirten Aksakal, 'Dünya, 1. Dünya Savaşı'nı yaşamış, 2. Dünya Savaşı'nı yaşamış, ama 2. Dünya Savaşı sona ermiştir. 1. Dünya Savaşı ise yarım kaldığı için bugün kaldığı yerden devam etmektedir' ifadesini kullandı.

Aksakal, 1. Dünya Savaşı'nın hedeflerinden birinin de Anadolu topraklarının paylaşılması olduğuna dikkati çekerek, fakat egemen güçlerin bunu başaramadığını kaydetti.
Kaynak: AA