Doğaseverlere Bin 760 Metrede Sevgililer Gününü Sürprizi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde doğaseverler, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü bin 760 metrede eşlerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartları açarak kutladı.

Doğaseverlere Bin 760 Metrede Sevgililer Gününü Sürprizi
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle bin 760 rakımlı Geledost Orman Gözetleme Kulesi’nin bulunduğu dağın zirvesine doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe Beyşehir’in yanı sıra Konya’dan gelen doğaseverler de katıldı.

Beyşehir’den etkinlik için bir toplu taşıma aracı ile Isparta’nın Yenişarbademli ilçesine hareket eden doğaseverler, bin 760 rakımlı zirveye tırmanış gerçekleştirirken sevgililer gününü ise burada eşlerinin isimlerinin bulunduğu pankartları açarak kutladı. Evli olan doğaseverler zirveye geldiklerinde ise bir sürprizle karşılaştı. Doğaseverler, zirveye ulaştıklarında kendilerine verilen eşlerinin isimlerinin yazılı olduğu kalp şekilleriyle süslenen pankartları Beyşehir Gölü manzarasına sahip alanda toplu olarak birlikte açtı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı yaptığı açıklamada, yürüyüş kapsamında katılımcıların eşlerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartları açarak adlarını dağlara yazdırdıklarını belirterek, “Bu bölgeye ilk kez doğa yürüyüşü etkinliği düzenledik. Dağın bin 300 metresinde başlayan ve toplamda çıkış ve iniş olmak üzere 9 kilometre mesafeli olan parkurda bin 760 metrelik zirveye geldiğimizde ise Geledost Orman Gözetleme Kulesi’ne ulaştık. Yer yer yağmur yağışı altında, zaman zaman beyaz kar örtüsü altında süren ormanlık alan içerisindeki yürüyüşümüze sevgililer günü münasebetiyle farklı bir anlam kazandırmak istedik. Evli olan katılımcılarımıza zirvede bir sürpriz de yaptık. Eşlerinin isimlerini öğrenerek onların adlarını önceden yazdığımız kalp şekilleri ile süslenen pankartları vererek zirvede Beyşehir Gölü manzarasıyla birlikte açarak sevgililer gününü farklı bir mekanda kutlamalarına vesile olduk. Yani eşlerinin isimlerini dağlara yazdık. Çok güzel dolu dolu geçen bir etkinlik oldu. Aramızda 67 yaşında olan da var çok daha genç katılımcılarımız da var. Katılımcılar bol bol güzel doğa manzarası içerisinde özçekim yaptı, hatıra fotoğrafları çekti” diye konuştu.

Kaynak: İHA