Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması

'Sındırgı'da saniyede 185 litre ve 95 derece, sıfır metreden kaynayan bir su var. Avrupa'dan aylık bin, iki bin avro verecek zenginler var. Buralara böyle huzurevleri yapıp, paralı insanları buraya çekelim. Burası hakikatten önemli bir termal merkezi olur'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sındırgı'da saniyede 185 litre ve 95 derece, sıfır metreden kaynayan bir suyun bulunduğuna işaret ederek, 'Avrupa'dan aylık bin, iki bin avro verecek zenginler var. Buralara böyle huzurevleri yapıp, paralı insanları buraya çekelim. Burası hakikatten önemli bir termal merkezi olur' dedi.

Uğur, Çocuk Köyü'nde düzenlediği büyükşehir yatırımları bilgilendirme toplantısındaki konuşmasında, Sındırgı'nın da Davos gibi inşa edilebileceğini söyledi.

Sındırgı'da saniyede 185 litre ve 95 derece, sıfır metreden kaynayan sıcak su olduğunu ifade eden Uğur 'Avrupa'dan aylık bin, iki bin avro verecek zenginler var. Buralara böyle huzurevleri yapıp, paralı insanları buraya çekelim. Burası hakikatten önemli bir termal merkezi olur. Büyük bir zenginlik. Şöyle baktığımda burası bir Davos olabilir diye düşündüm. Suyu, termali, ormanı, her şeyiyle' diye konuştu.

Uğur, orayla ilgili projelerinin bulunduğunu belirterek, 'Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın huzur evlerine ihtiyacı var. İstiyorlar ki gece tansiyonum çıktığında basayım düğmeye gelip ölçsünler. Şekeri yükseldi, şeker kontrol altına alınsın, veya elektrosunu çeksin. Herkes kendi derdine düşmüş. Huzurevlerine ihtiyaç var. Sındırgı termalde önemli bir merkez olur. Onunla ilgili çalışma yapacağız' ifadelerini kullandı.

- 'Balıkesir'i kucaklayan büyükşehir olduk'

Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak hizmette siyasi ayrım gözetmediklerini, 20 ilçenin hepsine eşit hizmet götürdüklerini söyledi.

Uğur, 20 ilçe belediye başkanı ile istişare içinde olduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

'Balıkesir'e tüm belediye başkanlarımızla hizmet etmeye çalışıyoruz. Geleceğin Balıkesir'ini hazırlama çalışmaları yapıyoruz. İnşallah mart ayının 13-14'ünde 20 belediye başkanımız ile yurt dışındaki gayrimenkul fuarına iştirak edeceğiz. Büyükşehir olarak 22 ay boyunca 20 ilçemizde yaptığımız çalışmaları anlatacağız.'

Toplantıya, belediyenin daire başkanları ile birim yöneticileri katıldı.
Kaynak: AA