Bakan Yardımcısı Tüfekçi'den Tutal'a Ziyaret

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Tüfekçi'den Tutal'a Ziyaret
Başkan Tutal’ın makamında ziyarette bulunan Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, DSİ Genel Müdürlüğü ile birlikte taziyelerini ileterek bakanlığı tarafından bölgede yürütülecek projeler hakkında da bilgi aktardı.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün Konya’ya önemli yatırımlar ve projeler kazandırdığını ifade eden Bakan Yardımcısı Tüfekçi, “AK Parti döneminde 700 milyon metreküp civarında bir su Konya ovasında buluştu. Bakanlığımızın, Devlet Su İşlerinin çok büyük etkileri var. Böyle bir bakanlıkta olmaktan çok mutluyum” dedi.

Yeni dönemde Konya’nın Su ve Ormanla ilgili çok önemli politika ve projeleri olduğunu kaydeden Tüfekçi, “Bakanlığımızı ilgilendiren her alanda bölgemizle alakalı çalışmalar yürütülüyor. Bölgemizdeki Toros Dağlarının sularından yararlanmak için hidroelektrik santrali kurulması için bir etüt çalışması başlatalım. Bölgemizde hem elektrik üretelim hem de sulama amaçlı kullanalım. Bu konu üzerinde yoğunlaşalım” diye konuştu.

Seçimlerden önce kendilerinin iddiaları olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Yerelde üçlü saç ayağını oluşturalım dedik. Ankara AK Parti Hükümeti, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir AK Parti Belediyesi olarak bunu oluşturalım ve ciddi bir şekilde ilçeye hizmet edelim tezini ortaya koyduk. Tabi bu iddia tuttu. Başbakanlık müsteşarımızın olması, Konyalı bir başbakanımızın olması, sayın vekilimizin bakan yardımcısı olması bizlere ciddi manada sırtımıza ciddi anlamda yük yükledi. Vatandaştan artık müsteşarımız var, başbakanımız var, bakan yardımcımız var, hizmet edememe gibi bir lüksünüz yok kelimesini duymaya başladık. Bu cümle bizim omuzlarımızda. Biz Seydişehir için ciddi projeler hazırlamıştık. Özellikle Kuğulu Projemiz bölge müdürlerimizle birlikte çalıştık. Akçay deresi ıslahı 2 etabı var” ifadelerini kullandı.

Çalışılan projeler ve göletler olduğunu kaydeden Başkan Tutal, “Seydişehir sosyolojik yapı olarak farklı bir yapı o yapıyı sağlamlaştırmamız gerekiyor. Buda hizmetin çıtasını biraz daha artırmak suretiyle olacak” ’şeklinde konuştu.

Tüfekçi’nin Seydişehir ziyaretine Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Güray, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, DSİ 4.Bölge Müdürü Birol Çınar, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Meteoroloji Bölge Müdürü Sami Çevik, Garnizon Komutanı Ümit Sezgin, Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, Seydişehir Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri de eşlik etti.
Kaynak: İHA