'Toz Bezi' Berlinale'ye Damga Vurdu

Çekimleri Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle Gülsuyu’nda gerçekleştirilen, Ahu Öztürk’ün ilk uzun metrajlı filmi ’Toz Bezi’ Berlinale’de de gösterildi. Evlere temizliğe giden iki kadının hayat mücadelesini beyaz perdeye taşıyan film, festivalde büyük ilgi gördü.

'Toz Bezi' Berlinale'ye Damga Vurdu
Avrupa’nın en önemli film festivallerinden biri olan ve bu yıl 66’ncısı düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) 11 Şubat’ta başladı.

Dün gösterimi yapılan Toz Bezi filmi festivalin Forum kategorisinde yarışıyor.

Film ekibine destek vermek için festivale katılan ve ekiple birlikte filmi izleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "”Çok mutluyum, gurur duyuyorum. Kapılarını sanata açtığımız ??Maltepe’mizden çıkan ?’Toz Bezi’ filmi, Berlin Film Festivali’nde. Maltepe’yi dünya sahnesine taşıyan ??film ekibine teker teker teşekkür ediyorum. Artık söz sırası hayatı ve ekmeği için 2 kat daha fazla mücadele eden kadınlarda" diye konuştu.

Çekimleri Maltepe’nin Gülsuyu mahallesinde yapılan ve İstanbul’a göç etmiş, evlere temizliğe giderek, hayat mücadelesi veren iki kadının hikayesini konu edinen film, festivalde büyük ilgi görüyor. 11 günde 434 filmin gösterileceği ve Toz Bezi ile birlikte Türkiye’den dört filmin katıldığı 66’ncı Berlin Film Festivali’nin kazananları ise 21 Şubat’ta belli olacak.
Kaynak: İHA