Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, partisinin aylık İl Divan Toplantısı’nda gündemi değerlendirdi.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk
Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’nın 1992 yılında ’Suriye karışırsa bilin ki hedef Türkiye’dir’ dediğini hatırlatan Asiltürk, “Yıllar sonra hükümete yakın yayın organları hedefin Türkiye olduğunu söylüyor. 24 yıl sonra görüyorsunuz, günaydın demek lazım” dedi.

Ortadoğu’da kirli tuzaklar kurulduğunu söyleyen Asiltürk “Asıl hedef Türkiye’dir, bunu da PYD’ye verilen desteklerle görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde İsrail Adalet Bakanı da ’Bağımsız Kürdistan’ın zamanı geldi’ demiştir. İsrail’in bizim şehitlerimizin kanı için biçilen parayı onayladığı konuşuluyor. Bu işler tesadüfen yapılmıyor. Ortadoğu’daki işlerin altında siyonizmin parmağı var” diye konuştu.

ABD’nin Irak’tan sonra Ortadoğu’da ve düşman gördüğü yerlerde vesayet savaşları başlattığını ifade eden Asiltürk, “Kendi adına savaşacak belli güçlere silah, mühimmat ve para yardımı yaparak savaşlar yaptırıyor. PYD’nin terör örgütü olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin de bu konuda yanlışları var. Dün Kobani’de çatışmalar sürerken Barzani’nin yardım göndermesine izin verilmesi, PYD’ye destek verilmesi, Şah İsmail Türbesi taşınırken PYD’den destek alınması, Türkiye PYD ile işbirliği yapıyor algısını oluşturdu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA