Ordu Çevre Yolunda Sona Doğru

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu: 'Ekipler, engebeli arazi şartları ve sert hava koşullarına rağmen yolun bitmesi için durmaksızın çalışmakta'.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yapımı devam eden Ordu çevre yolunun ilk etabında sona yaklaşıldığını bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu'nun en önemli projelerinden olan çevre yolunun tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Perşembe ve Altınordu Ata sanayi arasındaki bölümde çalışmaların hızla ilerlediğini kaydeden Gündoğdu, yolun Ordu trafiğinde büyük rahatlık sağlayacağını belirterek, 'Yazın ortalama 120 bin aracın geçtiği sahil yolunda büyük trafik yükü var. Otobüs, kamyon, tır gibi ticari araçların bu yolu kullanması hem trafiği ağırlaştırıyor hem de kaza riskini arttırıyor. Bu yükü şehir içinden almak için yapılan çevre yolunun inşaatı hızla devam ediyor. Ekipler, engebeli arazi şartları ve sert hava koşullarına rağmen yolun bitmesi için durmaksızın çalışmakta' ifadesini kullandı.

Perşembe kavşağından Ata Sanayi Bölgesine kadar olan birinci kısım inşaatında sona yaklaşıldığını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

'Çevre yolunda toplam 6 tünel bulunuyor. Bu tünellerin toplam uzunluğu 9 kilometre. Karadeniz'in sarp coğrafyasına karşı çalışan firma ekipleri dağları delerek yolun tamamlanması için ter döküyorlar. Yolun 10,5 kilometrelik birinci bölümü neredeyse bitti. Herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda bu yıl sonuna kadar trafiğe açılacak. Ata Sanayi karşısına yapılacak bir kavşak ile yol şehir içine bağlanmış olacak. Böylece şehir içindeki trafik büyük ölçüde rahatlayacak.'

Gündoğdu, yolun ikinci kısmındaki çalışmalar hakkında da bilgi verdiği açıklamasını şöyle tamamladı:

'Yol projendirilirken ortada ne üniversite ne de hastane vardı. Şimdi Ordumuzun çok iyi bir üniversitesi var ve bu üniversite gün geçtikçe daha da büyüyor. Hastanemiz yapılıyor. Bu sebeplerden dolayı çevre yolunu geriye çekerek yapıyoruz. Projede yapılan değişikliklerle hem eğitim hem de sağlık yatırımlarının önü açılmış oldu. Yeni proje için yakında ihale yapılacak ve çevre yolunun 11.5 kilometrelik ikinci bölümü için de çalışmalar başlayacak. Biz sürekli Ulaştırma Bakanımız ile görüşmekteyiz. Yolun ivedilikle bitirilmesi için bürokrasideki yükü alarak süreci hızlandırmaya çalışıyoruz.'
Kaynak: AA