CHP Kırşehir İl Başkanlığı Birlik Ve Dayanışma Toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: 'Öyle bir dönemece giriyoruz ki önümüzdeki süreç Türkiye'nin son dönemecidir. Bu süreç içerisinde en önemlisi birbirimize sevgi ile sarılıp, güvenip, özveriyi aşılayıp sokağa inme zamanıdır' CHP TBMM Grup Başkanvekili Gök: 'Önce içimizde sevgiyi ve beraberliğimizi artıracağız. Sonra AKP'ye ve Cumhurbaşkanına hak ettiği dersi vereceğiz. Onlara bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 'Öyle bir dönemece giriyoruz ki önümüzdeki süreç Türkiye'nin son dönemecidir. Bu süreç içerisinde en önemlisi birbirimize sevgi ile sarılıp, güvenip, özveriyi aşılayıp sokağa inme zamanıdır' dedi.

Kırşehir İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığının bir düğün salonunda düzenlediği Birlik ve Dayanışma toplantısında konuşan Cankurtaran, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'na seçildikten sonraki ilk il ziyaretini Kırşehir'e yaptığını söyledi.

Toplantının 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılmasının anlamlı olduğuna işaret eden Cankurtaran, CHP olarak dördüncü devrimi yapmak üzere yola çıktıklarını, bunun da özgürlükçü demokrasi olduğunu ifade etti.

Hükümetin ülkeyi korku ile yönettiğini ileri süren Cankurtaran, şöyle konuştu:

'14 Şubat Sevgililer Günü'nde diyoruz ki korkuya karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak hepimiz birbirimize 'sevgi' diyeceğiz. Sevgiyle aşabiliriz ancak korku imparatorluğunun verdiği enerjiyi. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bedenlerimiz çok yorgun. Uzun seçim süreçlerinden geçtik. Çok çalıştık. Yüreklerimiz de yorgun. Belki de beklediğimiz sonuçları alamadık. Öyle bir dönemece giriyoruz ki önümüzdeki süreç Türkiye'nin son dönemecidir. Bu süreç içerisinde en önemlisi birbirimize sevgi ile sarılıp, güvenip, özveriyi aşılayıp sokağa inme zamanıdır ancak çalışarak, birbirimize güvenerek, partimize güvenerek, tek dille sokakta, sahada Cumhuriyet Halk Partisini anlatarak başarabiliriz. Korkmadan, yılmadan çalışarak başarabiliriz. Bugünden tezi yok, yarın itibarıyla biz Kırşehir'de sokağa, sahaya iniyoruz. Tüm Türkiye'ye Kırşehir'den mesaj vermek istiyoruz. Bundan önce olduğu gibi halkımızın yanında olmaya, sorunlarına çözüm olmaya ve iktidar olmaya adayız.'

CHP TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök de özgürlüklerin ancak sevgi ile büyüyeceğini vurgulayarak, şimdi buna ihtiyaç duyulan zaman diliminde bulunulduğunu dile getirdi. Kırşehir'deki olaylar ve Ankara'daki patlamaya değinen Gök, Türkiye'de ölenlerin kimliklerine göre ayrıştırıldığını iddia etti.

Bu anlayışın ortadan kaldırılması gerektiğin söyleyen Gök, şöyle devam etti:

'Kırşehirliler, dostluğunuzu ve beraberliğinizi bozmayın. Türkiye'de Kürt, Türk, Sünni, Alevi ne olursa olsun herkes insandır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit birer yurttaşıdır.O tuzaklara düşmeden, dükkanları yakacak kadar kendinden geçen anlayışa teslim olmadan, 102 kişiyi patlatacak kadar insanlığından geçen insanlara inat, birbirimize sarılmaya devam edeceğiz. Buna mecburuz. Önce içimizde sevgiyi ve beraberliğimi artıracağız. Sonra AKP'ye ve Cumhurbaşkanına hak ettiği dersi vereceğiz. Onlara bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız. Onlara inat, hangi partiden olursa olsun AKP'liler de MHP'liler de HDP'liler de bizim kardeşlerimiz. Yeter ki insan olsun, yurttaşımız olsun. Hepsini bağrımıza basma kararlılığındayız. Herkesi seviyoruz, Türkiye'yi seviyoruz.'

Toplantıya, CHP Parti Meclisi üyeleri Yıldırım Kaya, Yaşar Seyman, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Beyhan ve çok sayıda partili katıldı.
Kaynak: AA