'Ümmetin Geleceği Ve Dayanışmamız' Paneli

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, 'Sömürgeciler tarafından paramparça edilen bir coğrafyamız var. Ama fiili durum bu olsa da zihnimizde, yüreğimizde, kalbimizde, bilincimizde asla Müslümanlarla aramıza sınırlar koymadık, bundan sonrada koymayacağız. Çünkü biz, kimlik olarak, aidiyet olarak kendimizi bir ümmet olarak müminler topluluğu olarak tanımlıyoruz' dedi.

Özgür-Der Başakşehir şubesi tarafında Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ümmetin Geleceği ve Dayanışmamız' panelinde konuşan Kaya, 'Şunu biliyoruz ki, sahip olduğumuz kardeşlik bilinci eğer bu olup bitenler karşısında boş gözlerle seyredenlerden değil de, bu olup biteni bize eğer anlamlandıran bir bakış açısı sunuyorsa, bizi sorumluluğa, bizi şahitliğe kardeşlerimizle dayanışmaya sevk ediyorsa buna da hamd ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Asıl felaketin sıradanlaşmak olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

'Yaşadığımız coğrafyada, İslam coğrafyasında ve bütün bir yeryüzünde Müslümanları, mazlumları hedef alan zulümlere, saldırılara, baskılara karşı dayanışma ve şahitlik bilincinin yerine getirilmemesini asıl felaket olduğunu biliyoruz. Sömürgeciler tarafından paramparça edilen bir coğrafyamız var. Ama fiili durum bu olsa da zihnimizde, yüreğimizde, kalbimizde, bilincimizde asla Müslümanlarla aramıza sınırlar koymadık, bundan sonra da koymayacağız. Çünkü biz, kimlik olarak, aidiyet olarak kendimizi bir ümmet olarak müminler topluluğu olarak tanımlıyoruz.'

Panel, Grup Yürüyüş konseriyle son boldu.

Kaynak: AA