Tunceli'de 'Temel İlk Yardım' Kursu

Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Aydın: 'Bu eğitimdeki amacımız ilimizde her kuruma, her haneye bir ilk yardım eğitimi almış kişinin oluşturulmasını sağlamayı hedefliyoruz'

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentte göre yapan gazeteciler ve İl Özel İdare çalışanlarına temel ilk yardım eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Kenan Aydın, 5 gün süren teorik ve uygulamalı temel ilk yardım kursunun ardından düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, ilk yardım eğitimlerine 2012 yılında başladıklarını ve toplam 360 kişinin kursları başarıyla tamamlayarak sertifika aldığını söyledi.

Gazetecilerin ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği çalışanlarının riskli meslek grubundan olduğunu belirten Aydın, şunları söyledi:

'Bu eğitimdeki amacımız ilimizde her kuruma, her haneye bir ilk yardım eğitimi almış kişinin oluşturulmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu dönem ki eğitimimize basın mensupları ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği çalışanlarını çağırmamızın en büyük sebeplerinden biride, basın mensuplarımız zaman zaman çok riskli işlerde, riskli bölgelerde görevlerini yerine getirmekte. İlimizin özel şartlarından ve koşullarından dolayı, hatta zaman zaman hayati risklerde taşıdıklarını biliyoruz. Bunun için bu eğitimi basın mensuplarına vermemiz gerektiğinin sorumluluğuyla bu eğitimi yaptık. Özel İdaremizin personelleri ise köylerde, kırsal bölgelerde ağır iş makineleriyle riskli ortamda çalıştıklarından dolayı bu eğitimi onlarında alması gerektiği kanaatiyle eğitime dahil ettik.'

Eğitimdeki amacın olay yerinde vak'aya en sağlıklı ve bilinçli bir şekilde nasıl yaklaşılması gerektiğini kavrayıp buna göre müdahale etmeyi öğretmek olduğunu ifade eden Aydın, 'Toplumların gelişmişlik seviyelerini gösteren en önemli göstergelerden biride kişilerdeki sağlık bilincidir. Bu anlamda vermiş olduğumuz eğitimin toplumumuzda gelişmişlik düzeyine katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Aynı zamanda amacımız olay yerinde karşılaştığımız, bu evinizde, sokakta olabilir veya beklenmedik bir yerde karşılaştığımız bir vakaya nasıl yaklaşmamız gerektiğini ve sağlık ekipleri gelinceye kadar oradaki hastanın genel durumunu nasıl koruyabiliriz veya kötüye gitmesini nasıl engelleyebiliriz bu amaçla eğitimlerimizi veriyoruz' dedi.

Konuşmanın ardından Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Özgür Kırmızıtaş ile ilk yardımcı eğitmeni Hemşire Dilafer Bozacı başarılı olan kursiyerlere sertifika verdi.
Kaynak: AA