Öğrencilerden Terörle Mücadele Kahramanlarına 'Fındıklı Mektup'

Güvenlik güçlerine destek için Düzce'de 'Bir sıcak dua ile bir avuç fındık' sloganıyla yürütülen proje kapsamında 2 bin 700 öğrenci, evlerinden getirdikleri fındıkları, duygu dolu mektuplarla birlikte terörle mücadele kahramanlarına gönderdi Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yurttaş: 'Doğu ve Güneydoğu'da çalışan ve çarpışan güvenlik görevlileri ve devlet görevlilerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun. Biz, dualarımızla onların yanında olduğumuzu hissettirmeyi amaçladık. Bunu da başardığımızı zannediyorum' Projeye destek veren, ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Metehan Korkmaz'ın mektubundan: 'Bu fındıkları, sizi güçlendirsin diye gönderiyorum. Hepinize afiyet olsun. Allah her zaman sizinle olsun'

ÖMER ÜRER/ÖMER FARUK CEBECİ - Düzce'nin Çilimli ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce Temsilciliği tarafından, terör bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerine destek amacıyla 2 bin 700 öğrenci, evlerinden getirdikleri fındıkları sınıflarında kırarak, içerisine duygu dolu mektuplar ekleyip bölgeye yolladı.

İlçede kreş, anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde tüm öğrenciler, evlerinden getirdikleri kabuklu fındıkları sınıflarında öğretmenleri gözetiminde kırarak, önceden hazırladıkları duygu dolu mektuplar eşliğinde poşetledi.

İlçenin tüm okullarında sürdürülen kampanya hakkında AA muhabirine bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş, çocukların yazdıkları mektupların duygu yüklü olduğunu belirtti.

'Biz gönüllerimizi açtık' diyen Yurttaş, 'Çocuklarımız 'Bir sıcak dua ile bir avuç fındık' sloganımıza kulak verdi. Bu söylemimizle Güneydoğu ve Doğu'da çalışan ve çarpışan güvenlik güçlerimize dualarımızı ve gönüllerimizi açmış olduk. Çocuklarımız çok heyecanlı ve sevinçli. Aynı zamanda da hüzünlüler. Hüzünleri tabii ki ülkenin içinde bulunduğu bu hassas durumdan dolayıdır. Üzüntüleri de şehit olan askerlerimizden ve yakınlarından dolayı' dedi.

- 'Kalbimiz onlarla birlikte'

Proje yürütücüsü TÜGVA Düzce Temsilcili Başkan Yardımcısı Görkem Özdemir ise kampanyanın ilerleyen zamanda sadece Çilimli ilçesinde kalmayarak tüm kent geneline yayılacağının vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Bu projemizin amacı, genç ve küçük kardeşlerimizin kalbinden geçen duygularını yansıtmalarına aracılık etmektir. Biz sadece vesile oluyoruz. Genç kardeşlerimiz evlerinden almış oldukları fındıkları notlarıyla birlikte gönderdiler. TÜGVA Düzce Temsilciliği olarak buna öncülük etmekten çok mutluluk duyuyoruz. Çilimli ilçemizde başladı bu organizasyon. Düzce merkezde ve tüm ilçelerimizde devam edecek. Bizim için mücadele eden emniyet güçlerimizin arkasında olduğumuzu, kalbimizin onlarla birlikte olduğunu belirtmek isteriz.'

- 'Bu fındıkları, sizi güçlendirsin diye gönderiyorum'

Projeye destek olan Necmi Hoşver İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Metehan Korkmaz, babasının da polis memuru olduğunu belirterek, 'Öncelikle projeyi hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum. Poşetlediğimiz fındıkları öğretmenimize vereceğiz, sonra kargoyla doğudaki askerlere gönderilecek. Oradaki askerler hem yazdığımız şeylerle hem de yedikleri fındıklarla moral kazanacaklar' diye konuştu.Korkmaz, hazırladığı fındığa iliştirdiği mektupta ise şu ifadelere yer verdi:'Sevgili asker ve polis ağabeylerim. Sizleri çok seviyorum. Bizler için orada soğukta ve çocuklarınızdan ayrı görev yapıyorsunuz. Bu fındıkları, sizi güçlendirsin diye gönderiyorum. Hepinize afiyet olsun. Allah her zaman sizinle olsun. İnşallah ailenize kavuşursunuz.'
Kaynak: AA