Lezzet Atölyesi'nde 'Pasta Çırağı' Kursu

Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Lezzet Atölyesi’nde “Pasta Çırağı” eğitimi alan çocuklar için katılım belgesi töreni düzenlendi.

Lezzet Atölyesi'nde 'Pasta Çırağı' Kursu
Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’nce 8-10 yaş arası çocukların akademik başarılarının yanı sıra kişisel, sosyal, el becerilerinin gelişmesi amacıyla düzenlenen sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Pasta Çırağı” eğitimini tamamlayan 38 kız çocuğuna katılım belgelerini Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu takdim etti. Programın açılış konuşmasını yapan Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdiresi Arzu Arslan, "Ailelerimizin talebi üzerine sosyal sorumluluk projesi olarak kız çocuklarımızın hayatlarına bir değer katabilmek amacıyla birçok kursumuza davet ettik. Böylece geçmiş değerlerimizi, el sanatlarımızı onlara aktarmayı hedef edindik. Çocuklarımız aileleriyle birlikte dikiş kurslarına, iğne oyası ve resim kurslarına katıldılar. Sömestr tatilini de değerlendirmek istedik ve ’Pasta Çırağı’ kursumuzu açtık. Çok yoğun bir talep oldu. 38 kızımızı bu kurslarda eğitime tabi tuttuk ve annelerinden daha güzel pasta yapabileceklerini ispatladılar. Kızlarımızın bu mutluluğunu onure etmek ve diğer kız çocuklarımıza örnek olmak amacıyla Sayın Belediye Başkanımızın katılımlarıyla böyle bir tören düzenlemeyi uygun gördük” dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinin birer okul olduğunu belirterek, "7’den 70’e, genciyle, yaşlısıyla, büyüğüyle, küçüğüyle bir yıla aşkın bir zamandır gelen insanların beceriler elde ettiği, öğrenmeleri yaşadığı vakitlerini geçirdiği önemli bir merkez. Daha birkaç ay önce 60-70 yaşındaki teyzelerimizin okuma-yazma kurslarına katılarak başarılı oldukları için sertifika almaya hak kazandıklarını görmüştük. Şimdi ise 8-10 yaşlarındaki değerli kız çocuklarımız iki haftalık süre içerisinde beceriler elde ederek çok lezzetli yemekler, pastalar yapabileceklerini ispat ettiler. Çocuklar bizlerin geleceği, yarının büyükleri. Çocuklarımızın her zaman madden ve manen yanlarında olmak bizler için ayrı bir gurur” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Lezzet Atölyesi’nde “Pasta Çırağı” eğitimi alan kız çocuklarının yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra Başkan Eroğlu “Pasta Çırağı” eğitimini alan 38 kız çocuğumuza katılım belgelerini takdim etti.

Katılım belgesi verdiği her çocukla birebir sohbet eden Başkan Eroğlu, çocuklardan pasta tarifi de aldı.
Kaynak: İHA