Çocuklara Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık

Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sadece ağız sağlığı ile ilgilenmeyip, 4-18 yaş grubu çocuklara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyor.

Çocuklara Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık
Konuyla ilgili bilgi veren Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli Psikolog Nurkan Karasu, öncelikli amaçlarının çocuklardaki dentafobi yani diş hekimi korkusunu yenmek olduğunu belirterek, “Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 4-18 yaş arası çocukların her türlü psikolojik danışmanlık hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Dentafobi öncelikli amacımız olmakla birlikte çocukların okul sorunları, anne bana ayrılıklarında çocukların yaşadıkları sıkıntılar, konuşma bozuklukları, farklı türde fobiler ve buna benzer gelişimsel problemler, motivasyon problemleri gibi konularda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Burada asıl vurgulanması gereken konu, verdiğimiz hizmetin sadece diş hekimi korkusunu yenmek üzerine değil, genel anlamda bir psikolojik danışmanlık hizmeti vermemizdir. Bu şekilde yılda yaklaşık 700 çocuğa psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ücretsiz ağız ve diş sağlığı bakımına ve tedavisine devam ediyor. Gerek okullardan gelen öğrenciler, gerek ailelerin getirdiği çocukların tedavileri yapılıyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, konuyla ilgili olarak, “Bir hekim olarak söylemeliyim ki koruyucu hekimliğin önemi çok büyüktür. Tepebaşı Belediyesi’nin ücretsiz hizmetlerinden biri olan Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde koruyucu hekimlik üzerine çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımız, merkeze geldiklerinde öncelikli olarak konferans salonuna alınıyor ve ağız-diş sağlığı hakkında bilmesi gerekenleri öğreniyorlar. Diş hekimi arkadaşlarımız çocuklara dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiğini, ağız sağlığına nasıl dikkat etmeleri gerektiğini öğretiyorlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA